Hur man tar bort kylaren från en 6,0 Powerstroke

Den 6,0 Powerstroke dieselmotor som används i F-250 och F-350 Ford lastbilar är ansvarig för att se till att överföringen och motorn kyls ordentligt. Jag inte fungerar korrekt, kan motorn överhettas så kunde överföringen. Och eftersom överföringen i en F-250 eller F-350 lastbil gör ett mycket tungt arbete bogsering, som skulle kunna vara ett mycket dyrt problem. För att byta ut kylaren måste du först ta bort överföringen. Saker du behöver
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Fan remskiva innehav skiftnyckel
Fläktkopplingens skiftnyckel
Linje skiftnyckel satt

Visa fler instruktioner
1

Låt lastbilen svalna i minst fyra timmar före arbeten på kylsystemet. Sedan pop huven och använd skruvmejsel för att ta bort den främre intag slangen från motorn och dra den åt sidan. Skruva loss övre kåpan från motorn samtidigt med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

Placera fläkten remskiva innehav skiftnyckel precis bakom kylfläkten, om två av muttrarna som håller remskivan till motorn. När det är på ordentligt, kommer du att kunna vända fläkten med fläkten remskiva innehav skiftnyckel, vilket indikerar att det är säkert. Sedan använda fläkten skiftnyckel kopplingsmuttern att ta bort fläkten från framsidan av motorn. Lyft sedan ut den ur motorrummet.
3

Placera tråget under fordonet och öppna upp petcock på basen av kylaren med hjälp av händerna. Låt kylvätskan rinna in i motorn. Lossa slangklämman på nedre kylarslangen med skruvmejsel och sedan dra bort kylarslangen från kylaren och häll innehållet i dräneringstråget.
4

Lossa den övre klämman kylarslangen med skruvmejsel och dra bort slangen och häll innehållet i dräneringstråget. Ta sedan bort transmissionsledningar svalare på förarsidan av kylaren använder linjen skiftnyckel.
5

unbolt kylaren från kärnan stöd med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft sedan bort kylaren ur motorrummet och sätta den ur vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69517.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.