Hur du ändrar vattenpumpen på en 97 Marquis

Mellan 1975 och 2011 satt Grand Marquis nära toppen av Merkurius lineup som full-size, sub-lyx fordon. Produktionen av Grand Marquis avstannade tillsammans med alla andra Mercury, år 2011. I 1997 års Grand Marquis kom utrustad med en underwhelming 190-hästkrafter, 4,6-liters V-8 motor. Den 4,6-liters motor som används en extern vattenpump och byta en trasig pump måste ta bort kylfläkten och svepning. När du är klar med jobbet, måste du lufta kylsystemet, vilket följer en ganska oortodoxa process på denna modell. Saker du behöver
socket Ratchet
satt
36 mm fläkt koppling skiftnyckel
Pen
Paper
1/2-tums spärrnyckel
Ny serpentin Drain bälte

skruvstycke med skydd gummi käken
momentnyckel
2 liter ny Ford Premium Kylsystem Fluid E2FZ-19549-AA, eller motsvarande kylvätska möte Ford specifikation ESE-M97B44-A Sida 2 ren och förseglas 1 -gallon
Rent vatten
platt skruvmejsel
ren plast tratt
Visa fler instruktioner
Vattenpump Byte
1

Look till passagerarens sidan av kylfläkten svepning och hitta kylfläkt s kabelnät. Tryck och håll ned upplåsningsknappen på selen och koppla bort den från Grand Marquis sele.
2

Ta bort skruvarna som fäster den övre halvan av avkylningsfläktarnas svepning till den nedre halvan av höljet, med hjälp av en Ratchet och uttag. Ta bort skruvarna som håller kåpan till övre värmeelementet stöd och ta bort den övre halvan av kylfläkten svepning från motorrummet.
3

Titta på kylfläkten kopplingen och hitta där det bultar till vattenpumpen remskiva. Med hjälp av en 36 mm skiftnyckel fläktkoppling på lägenheter där fläkten bultarna till vattenpumpen remskiva, skruva av fläktkopplingen från vattenpumpen. Ta bort kylfläkten och kopplingen från motorrummet som en enhet.
4

Rita ett diagram över hur Serpentine banddragningar över alla remskivorna på motorn, med penna och papper. Hitta ormliknande trissa remspännaren mellan vevaxelns remskiva och luftkonditionering kompressor. Anslut en 1/2-tums spärrnyckel till det fyrkantiga hålet i spännaren montering och vrid spännaren medurs för att lindra spänningar från Serpentine belt. Ta bort Serpentine belt. Låt spännaren att rotera moturs långsamt tills den når sitt viloläge.
5

Inspektera serpentin bälte för defekter, inklusive sprickor, hazing, sprickor eller frays. Byt Serpentine belt om defekter.
6

Skjut ett avlopp under bilen, strax under vattenpumpen. Ta tre av de fyra bultarna som håller vattenpumpen till motorn, med en spärr och uttag. Håll vattenpumpen mot motorn och ta den fjärde bulten vattenpump. Dra vattenpumpen ifrån motorn långsamt så att kylvätskan i motorblocket för att flöda in i tråget. Ta vattenpumpen.
7

Placera vattenpumpen i ett skruvstycke med skydd gummi käke, så skivan är mellan käftarna och vänd med sina fästskruvar upp. Stäng käftarna runt trissan för att säkra den för att ta bort skruvarna. Ta bort de fyra remskiva-fästskruvar med en spärr och uttag och dra vattenpumpen från remskivan.
8

Ställ den nya vattenpumpen under remskivan och rikta in skruvhålen på sitt nav med dem i trissan. Hand-tråd remskivan bultar, dra sedan åt dem till mellan 15 och 22 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Ta bort vattenpumpen från vice.
9

Coat den nya vattenpumpen O-ringen, som levereras med pumpen, med nya Ford Premium Kylsystem Fluid E2FZ-19549-AA, eller motsvarande kylvätska möte Ford specifikation ESE-M97B44-A. Tryck den nya vattenpumpen O-ringen i sitt spår på baksidan av vattenpumpen.
10

Ställ vattenpumpen på motorn, rikta sina bulthål med dem på motorblocket. Hand-tråd de fyra vattenpump bultar, då vridmoment dem, i ett korsvis, till mellan 15 och 22 foot-pounds.
11

Guide serpentin bälte över alla remskivorna utom spännaren , med hjälp av diagrammet du ritade som din referens.
12

Vrid spännaren medurs med en 1/2-tums enhet ratchet och anpassa Serpentine belt med spännaren. Låt spännarremskivan att rotera moturs långsamt tills det håller spänningen på Serpentine belt. Avlägsna 1/2-tums spärrnyckel.
13

Passa in gängorna på baksidan av fläktkoppling med hålet i mitten av vattenpumpens remskiva. Trä kopplingen till remskivan genom att vrida den medurs. Bifoga en momentnyckel till det fyrkantiga hålet i änden av fläktkoppling skiftnyckel och dra åt fläktkoppling till mellan 37 och 45 foot-pounds.
14

Ställ den övre fläktkåpa på den nedre fläktkåpa och hand-tråd fästskruvarna. Dra åt skruvarna till 3 foot-pounds. Hand-gänga med fläktkåpa-till-övre radiator stöd, då vridmoment dem till 3 foot-pounds.
15

Anslut kylfläkt kabelnät.
Filling och Lufta Kylsystem
16

Fyll två rena och förseglas 1-gallon ungefär halvvägs med nya Ford Premium Kylsystem Fluid E2FZ-19549-AA, eller motsvarande kylvätska möte Ford specifikation ESE-M97B44-A . Fyll fyra halvfulla 1-liters behållare resten av vägen med rent vatten. Detta gör fyra liter 50-50 blandad kylvätska.
17

Trace övre kylarslangen tills du kommer till termostathuset. Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset och ta bort skruvarna med en spärr och uttag. Dra termostaten från motorn och ställ den åt sidan. Ta inte bort O-ringen från termostathuset.
18

Hitta värmaren slangen ansluten till den bakre delen av grenröret. Lossa slangklämman på värmaren slang med en platt skruvmejsel och dra slangen från insugningsröret.
19

Häll 50-50 kylvätska i hålet där termostaten går in i motorn tills du ser kylvätska börjar droppa från utloppet på baksidan av insugningsröret, där värmaren slangen anslöts. Detta kan kräva användning av en ren tratt för att undvika spill.
20

pressa värmaren tillbaka slangen på utloppet på insugningsröret och dra åt slangklämman med en platt skruvmejsel.

21

Sätt termostaten i motorn, fjädra nedåt, och ställa huset på toppen av det. Hand-tråd termostathuset bultarna, sedan vridmoment dem till mellan 15 och 22 foot-pounds.
22

Skruva av locket från kylarens tanken och tillsätt långsamt 50-50 kylvätska tills nivån förblir konstant vid det "kalla Full"-nivå. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den övre kylarslangen är varm, indikerar vilken termostaten öppnas. Stäng av motorn och låt det sitta tills det är sval vid beröring. Toppa tanken kylarens till "Cold Full" nivå, efter behov. Dra åt locket på kylarens tanken.
23

Ta någon gammal kylvätska till en begagnad bil vätska återvinnare. Många delar butiker tar gamla kylvätska gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70189.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.