Hur man tar bort en radiator från en 1997 Chevrolet S-10 Truck

De flesta människor byta olja och luftfilter i sin lastbil motor på en regelbunden basis, men de ändrar inte ut kylvätskan med samma frekvens. När kylmediet är eftersatt, det så småningom kommer att bli så förorenad att den orsakar korrosion på insidan av kylaren, ruttnande det inifrån och ut. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel satt
skruvmejsel
Tänger
Visa fler instruktioner

1

Låt motorn svalna i flera timmar innan arbeten på kylsystemet. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna petcock med handen så att kylvätskan rinna ut ur kylaren.
2

Lossa slangklämmorna på övre och undre kylarslangar hjälp av tång eller en skruvmejsel, beroende på vilken typ av klämmor din lastbil har. Dra av slangarna och peka dem mot tråget så att de kan tömma ut.
3

Avlägsna spill slangen från toppen av radiatorn med händerna, sedan lossa den a /c line klämma på kylaren stöd med händerna.
4

Unbolt övre och undre fläktkåpa från kärnan stöd med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag, sedan lyfta dem ur den motorrummet. Använd linje skiftnyckel för att koppla bort någon oljekylare eller kraftledningar svalare anslutna till sidan av kylaren.
5

Håll kylaren vid sidan stridsvagnar och lyft den rakt upp ur kärnan stöd, försöker inte luta den mot motorn så att du inte spiller ytterligare vätska från behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69439.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.