Hur trycktest en kylsystemet är tätt

När bilen är igång, kylmedelskretslopp genom motorn, in i värmeelementet och sedan tillbaka till kylaren för kylning. Den kylvätska överförs genom systemet med gummislangar som med tiden blir svaga och kan börja läcka. Det bästa sättet att fastställa den exakta platsen för en kylvätska läcka är att pressa testa systemet. Denna process simulerar trycket som skapas av motorn under drift. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ordet jack
pallbockar
Kylsystem tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Lyft framänden av bilen i är med ordet jack. Placera domkraften under rambalkar i fordonet och sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Skaka fordonet för att säkerställa korrekt placering av pallbockar.
2

Ta på skyddsglasögon. Se till att motorn är helt cool och ta bort kylarlocket. Inspektera och se till att det finns kylvätska i kylaren. Kontrollera toppen av kylarlocket och notera trycket anges på etiketten.
3

Placera kylvätska testare systemtrycket över öppningen i kylaren och fäst det med hårdvaran medföljer testare. Se till att testaren placeras korrekt för att förhindra luft från att fly öppningen när trycket appliceras. Trycket testare
4

Pumpa tills nålen mätaren läser trycket noterat på kylarlocket klistermärke. Lyssna efter eventuella väsande ljud och titta efter och droppar under bilen. Om inget väsande ljud eller droppar då systemet är sannolikt fri från läckor.
5

bort trycket testare och sänka bilen tillbaka till marken. Byt ut kylarlocket. Var uppmärksam på att säkerställa pilen på locket pekar mot över flödesutloppet och kylaren halsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70037.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.