Hur man reparerar en läckande traktor Radiator

radiatorer på förbränningsmotorer är viktiga för att hålla motorn sval och fungerar felfritt. En läcka i en radiator kan växa med tiden, eftersom den allt varma vätskan i kylsystemet ökar trycket. Genom att följa en grundläggande process du kan reparera denna läcka i radiatorn inom ett par timmar. Saker du behöver
flaska flytande korrigering vätska
Plasthink
Skruvmejsel, Philips eller slitsade
End skiftnycklar
Hylsnyckelsats
metallborste
lodflussmedel
Propan fackla
Silverlod
Fresh frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner
1

Identifiera läckan på kylaren med hjälp av flaska flytande korrigering vätska och dra en cirkel runt del av kopparn mekanism som läcker kylvätska. Korrigeringsvätskan är snabbtorkande och lätt att se.
2

Töm kylarens innehållet i en plasthink. Följ alla lokala bestämmelser, frostskyddsvätska är en giftig kemikalie som kan locka barn och djur för att dricka det på grund av dess söta smak. Återanvänd inte frostskyddsmedel eftersom partiklar kan komma in i vätskan, täpper de små öppningarna i kylflänsarna på radiatorn. Addera 3

Använd skruvmejseln för att ta bort kylvätskeslangarna från kylaren och låt överflödig vätska rinna in i skopan.
4

bort kylaren från traktorn använda slut skiftnycklar och socket set. Olika traktorer kommer att ha olika fastsättningsmetoder till motorns ram.
5

Placera kylaren på en fast arbetsbänk på en höjd som är bekväm för dig att arbeta på kylvätska mekanismen.
6

Rengör noga det område som skall lödas med hjälp av metall-borste och ta bort alla bebyggda skräp. Det är bäst att exponera ytan till en glänsande koppar färg så lodet fäster ordentligt.
7

Applicera ett generöst lager av lödpasta till området som ska lödas. Flödet kan lodet till "flow" i och runt den lilla öppningen för en stram och ren fix.
8

Värm området med gasolbrännare med blå spets av lågan. Håll värmen lokaliserade så att du inte överhettas omgivningarna. Överhettning radiatorn med facklan kan orsaka en befintlig lödfog att smälta, vilket skapar en annan läckan.
9

Applicera spetsen på lödtenn på fog som är i behov av reparation. Lodet kommer "flyta" i öppningen. Låt lodet att bygga upp runt hålet och sedan återkalla gasolbrännare.
10

Låt kylaren svalna och inspektera löda reparation gemensamt visuellt.
11

Put kylaren tillbaka i traktorn i omvänd ordning som den kom ut. Fyll kylaren med färsk frostskyddsmedel och kontrollera området för reparation av läckor. Starta traktorn och låt motorn komma upp till arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69280.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.