Hur man byter en 1998 Nissan Pathfinder fläktmotor

värmefläktar är ansvarig för att sprida värme och luftkonditionering i hela kupén på bilen. De kan bäst jämföras med ett litet fönster eller stationär fläkt. Över tiden, fläktmotorerna slut eller sluta arbeta helt. Skador på fläktmotorn inträffar vanligen under de varmaste och kallaste månader. Dessa är de tider då fläktmotorn ofta körs på sin högsta värme eller AC inställningen. När du försöker någon gör-det-själv bilverkstäder, alltid komma ihåg att använda säkerhetsåtgärder och ögonskydd. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
svart eltejp
Philips skruvmejsel
Maskeringstejp
Fläktmotor
Visa fler instruktioner
bilbatteriet

1

Koppla bort den negativa batterikabeln från sin terminal. Den negativa kabeln är lätt identifieras med "minus" symbol bredvid den på bilens batteri. Metallen slutet av batterikabeln helt med svart tejp
2

Wrap.
Sida 3

Dra kabeln försiktigt, och se till att den inte kontakt med någon annan metall eller själva motorn. Addera Ta bort fläktmotorn
4 < p> Ta bort alla fyra skruvarna från handskfacket med din Philips skruvmejsel och ställ dem åt sidan.
5

bort långsamt handskfacket från instrumentbrädan. Se till att inga kablar fastnar eller fastna. Placera handskfacket och dess skruvar på sidan av din arbetsplats så att de är ur vägen.
6

Leta fläktmotorn under instrumentbrädan. Det kommer vara formad som en liten cirkel, och är ungefär lika stor som ett tefat som används för att hålla en tekopp.
7

Dra ledningsnätet från fläktmotorn. Använd målartejp för att markera tråden, då tillfälligt stoppa det ur vägen under instrumentbrädan.
8

Ta bort de tre skruvarna som håller fläktmotorn på plats.
9

Ta försiktigt bort gamla fläktmotorn och placera den på sidan av din arbetsplats.
Installera fläktmotorn
10

Inspektera nya fläktmotorn att göra säker på att det inte är skadat. Kontrollera både fläktmotorerna sida vid sida för att också se till att de är identiska delar. Placera den nya fläktmotorn tillbaka i exakt samma position som den gamla. Se till att alla tre skruvhålen passar in ordentligt med den nya fläktmotor skruvhål.
11

Fäst fläktmotorn genom att returnera alla tre skruvarna med din Philips-skruvmejsel. Var noga med att inte tömma skruvarna. En kvarts varv förbi handkraft räcker för att säkra fläktmotorn.
12

bort målartejp från ledningsnätet och sätt i den igen i den nya fläktmotorn.
13

Skjut försiktigt handskfacket tillbaka i position och samtidigt se till att inga andra kablar fångas eller trassla, och skruva fast den med sina skruvar.
14

bort den svarta tejpen från batteriet kabelns Metallanslutning och sätt tillbaka kabeln till bilbatteriet. Starta bilen och testa nya fläktmotorn på alla sina luft-inställningar för att kontrollera att det fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69448.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.