Hur du ändrar en Chevrolet Monte Carlo 2002 Vattenpump

Den 2002 Chevrolet Monte Carlo finns i antingen en 3.4-eller 3.8-liters motor. Enligt GM, var den 3,8-liters motorn den mest dominerande i produktionen, så detta förfarande riktas mot 3,8-litersmotorn. Det enda problem som upplevs med vattenpumpen är en sliten bussning och tätning som orsakar frostskyddsmedel att läcka förbi bussningen och ut genom "läckhål" på undersidan av pumpen. Saker du behöver
Drain hink
Tänger
Ratchet
Uppsättning sockets
Skruvnyckelsats
Tube av RTV silikon
Packning skrapa
Rag

Visa fler instruktioner
1

dränera kylaren i dräneringstråget genom att öppna avloppet i botten av kylaren, med en tång. Om pannan är ren, kan det frostskyddsmedel återanvändas. Stäng avloppet när den är klar.
2

Avlägsna tillbehöret bältet, med hjälp av en skiftnyckel för att flytta spännaren bort från bandet. Ta bort remskivan vattenpumpen, med hjälp av en 13 mm nyckel för att ta bort bultarna.
3

Ta bort skruvarna som håller fast servopumpen, med hjälp av lämplig storlek socket. Flytta pumpen åt sidan. Ta bort skruvarna som håller fast vattenpumpen till blocket, med hjälp av lämplig storlek socket. När du tar bort skruvarna, uppmärksamma deras längd. Det finns två olika långa bultar så kom ihåg var de går.
4

bort vattenpumpen och skrapa eventuellt överskott packningen från blocket med packningen skrapan. Torka rent med en ren trasa. Bred ett tunt lager av tätningsmedel på den nya vattenpumpen packning och montera packningen på vattenpumpen. Låt fem minuter för att limmet ska härda innan pumpen installeras.
5

Montera vattenpumpen och bultar och dra åt skruvarna ordentligt. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt skruvarna. Montera servopumpen och bultar och dra åt ordentligt.
6

Installera tillbehöret bältet med hjälp av en skiftnyckel för att flytta spännaren bort från remmen när den installeras. Tryckavlasta på spännaren och tillåta den att fungera. Fyll kylaren med frostskyddsmedel och vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69636.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.