Hur man tar bort en fläkt på en 1974 Super Beetle

Motorn på en 1974 Volkswagen Super Beetle är monterad i den bakre delen av bilen, vilket gör det svårt att hålla huvudet kallt. Ett sätt att fordonet inte hålla det coola är att använda en fläkt, som är monterad intill motorn. Om denna fläkt eller fläktmotorn misslyckas, då motorn inte kommer att kunna svalna ordentligt, och det kan bli överhettat. För att förhindra att detta händer, bör du ta bort fläkten för att detektera om fläkten eller fläktmotorn är defekt. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
kryssmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Öppna den bakre huven och skruva isär den från resten av kroppen, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft huven av gångjärnen och ställ den åt sidan.
2

Låt motorn svalna innan du fortsätter, så att du inte bränner dig. Koppla loss Värmeslangarna från generatorn remmen, med platt skruvmejsel. Skruva loss fläkthuset från fordonet, med hjälp av Phillips-skruvmejsel.
3

Lossa generatorns skruvar, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Luta generatorn mot mitten av motorn och dra ut bältet bort hjulet. Skruva loss termostaten fästskruven från motorn, med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Dra termostaten ur huset.
4

bort generatorn och fläkten som en enhet, med båda händerna. Ta bort fläkten låsmutter på fläkten, med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan av fläkten generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69951.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.