Hur byter jag en 2002 Audi 4,2 termostat?

Audi 4,2 motorn i Audi A4, Audi A6 och Audi A8 modeller. Den använder en standard mekanisk termostat för att reglera motorns temperatur. Som kylmedelstemperaturen stiger, sammanpressar fjädern inuti termostaten. Detta låter ökar flödet av kylmedel genom motorn för att minska motorns temperatur. Termostater är konstruerade för att "fail safe" så när termostaten misslyckas, gör det att motorn går kallt istället för att låta den överhettas. Du vet när termostaten misslyckades eftersom aggregatet ventiler blåser ljumma luft eller kall luft. Saker du behöver
Tänger
12mm socket
Ratchet
Extension bar
Handduk
termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner

1

bort den övre kylarslangen från termostathuset. För att hitta huset, följ slangen från kylaren till där den ansluter till motorn. Slangen ansluts till höljet. För att ta bort slangen, pressa kompression flikarna på slangklämman tillsammans med en tång och dra slangen från huset. Dränera vätska ur slangen, tillbaka in i kylaren genom att hålla slangen vertikalt.
2

Ta bort skruvarna som håller fast höljet till insugningsröret. Använd en 12mm hylsa med förlängare för att nå bulthuvuden. Det finns två bultar totalt.
3

Lyft termostathuset från motorn. Kamremmen gör det en väldigt tight passform, men ta bort termostathuset utan att ta bort kamremmen är möjlig.
4

Lyft den gamla termostaten packningen av motorn. Inspektera motorn och botten av termostathuset. Om något gammalt packningsmaterial finns, torka bort det. Se till att ytorna är rena.
5

Dra den gamla termostaten ur motorn. Ersätt den med en ny. Slutet med fjädern sitter inne i motorn medan slutet med sprinten (litegrann ventilen) sitter inne i termostathuset.
6

Placera en ny packning på motorn och skruva fast termostathuset tillbaka på plats.
7

Skjut kylarslangen på termostathuset och kläm fast den på plats med bandet klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69687.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.