Hur du ändrar termostat i en 1999 Eclipse GS

1999 års Eclipse GS använder en termostat för att styra kylmedelsflöde in och ut ur motorn, likt en dörrvakt på en nattklubb. När termostaten går ut, låter det heller kylmedelsflöde för mycket, som aldrig låter den svalna i kylaren, eller det stänger stängd och aldrig låter kylvätska i motorn. Hursomhelst, kan det resultera i en överhettad motor, vilket gör termostat byte krävs. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat
Byte O-ring
50/50 före utspädning kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Vänta tills motorn svalna helt, minst fyra till sex timmar. Placera en drain pan under den främre kanten av motorn. Lokalisera termostathuset, är som vid framsidan av motorn och är ansluten till en nedåt vettande kylarslangen. Unbolt här huset från motorn med spärrfunktion.
2

Dra termostaten bort av motorn, notera när det är orienterat i huset. Kassera den gamla termostaten. Installera den nya O-ringen på ersättare termostaten sedan installera ersättande termostat i huset i samma riktning som den ursprungliga termostaten.
3

Placera termostathuset på termostaten och skruva på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag. Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel tills kylaren är toppad.
4

Starta bilen och vrider värmereglaget till "höga" läget låt bilen pågå i 10 minuter. Stäng av bilen och låt det sitta i minst en timme. Öppna kylarlocket igen och fylla på kylaren med någon ytterligare kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69527.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.