Hur du ändrar Radiator i en Ford F150

Kylaren är den viktigaste komponenten i Ford F150 kylsystem. Om radiatorn inte fungerar, kommer lastbilen överhettas bråttom, vilket leder till motorhaveri, vilket kan visa sig vara en mycket kostsam. Den exakta processen för demontering och montering av kylaren kan variera, beroende på år av lastbilen och motortyp. Saker du behöver
Tänger
Liten slanglängd
Wrench
Fan skiftnyckel som
Antifreeze
Visa fler instruktioner
Kylare Borttagning
1

Koppla truckens negativa batterikabeln.
2

Tappa ur kylvätskan genom att placera en stor behållare under kylaren avloppet, ansluta en slang till avloppet montering och sedan öppna den.

3

Koppla och ta bort kanalen luftintaget till luftrenarhuset och huset fästet om lastbilen har en 5,4 liters motor. För en 4,6 liters motor, också ta bort huset luftrenare.
4

Lossa kylaren locket genom att släppa sina sju låspinnar.
5

Ta bort alla slangar från kylaren genom att lossa sina klämmor. Detta inkluderar de övre och undre kylarslangar och expansionskärlet slang, tänger hjälper lossa klämmorna
6

Ta bort kylfläkten och fläktkåpa - koppla ur fläkten och kopplingsenheten med en fläkt. skiftnyckel set, låter aggregatet vilar inuti höljet, ta sedan bort kåpan s fästbultar och höljet själv
7

Koppla ledningarna oljekylare om lastbilen har en automatisk växellåda -. ta bort och flytta tillbaka den sekundära plastklämman på linjen, fästa verktyget på linjen, skjut in sin montering och sedan dra den rakt ut.
8

Unbolt och ta bort de två fästena som håller fast den övre delen av radiator, med hjälp av en skiftnyckel, lyft sedan kylaren ut.
Kylare Installation
9

Inspektera skicket på gummi isolatorer i de fästen och på kylarens botten montering till lastbilen ram. Byt ut dem om det behövs.
10

in ersättare kylaren på plats och bult i topp parentes.
11

Anslut de lossade ledningarna oljekylaren (för en automatisk växellåda . truck endast) med hjälp av snabbkopplingar
12

Montera fläkt och fläktkåpa - skruva den på plats och anslut den till kylaren med den inställda fläkt skiftnyckel
<. br> 13

Anslut alla andra delar, vilket kan inkludera kylarslangar, kylare täcka, luftrenarhuset /inloppskanal och batterikabel.
14

Fyll kylaren med motorns kylvätska, om den gamla kylvätskan är smutsig, använd en ny halv-och halv blandning av frostskyddsmedel och vatten

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69465.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.