Hur man installerar en termostat Powerstroke Motor

Den Powerstroke var en åtta-cylindrig dieselmotor som tillverkas av International Harvester och installeras i Ford Motor Companys Super Duty rad av lastbilar. Den 2011 Super Duty, som infördes 2010, använder nu en dieselmotor egentillverkat av Ford. Den Powerstroke motorn är vattenkyld och använder en termostat för att säkerställa att motorn arbetar vid optimal temperatur. Du kan ersätta din Powerstroke är felaktig termostat i ungefär en timme. Saker du behöver
dräneringskärlet
19mm skiftnyckel
penetrerande vätska
Tänger
8mm nyckel
Byte termostat
Packning skrapa
Replacement termostathuset "O" ring
Tratt
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och låta motorn svalna ordentligt så att du inte kommer att skållas av het kylarvätska. Hoppa över detta steg om din bil inte har varit igång under de senaste timmarna.
2

bort påfyllningslocket från kylaren tanken på toppen av motorn och lägg den åt sidan. Placera en ren dräneringskärlet som har en fem-liters kapacitet under avtappningspluggen på förarsidan av kylaren, precis bakom den främre stötfångaren. Lossa, men ta inte bort, kylarens avtappningsplugg med en 19 mm nyckel. Låt kylvätskan rinna helt i tråget. Dra åt avtappningspluggen och dra försiktigt dräneringstråget ut från under bilen.
3

Trace övre kylarslangen från övre förarsidan av kylaren till metallen termostathuset. Spraya genomträngande vätska på de tre skruvarna som håller höljet till motorn och låt den suga in några minuter. Tryck ihop flikarna på slangklämman på termostathuset med en tång och skjut för att klämma bort från huset. Använd ett vridande och dragande rörelser på kylarslangen för att ta bort den ur huset.
4

Avlägsna tre termostaten fästskruvar med en 8mm nyckel i en moturs riktning. Sätt i bultarna åt sidan. Försiktigt bända huset från motorn med en skruvmejsel. Lyft den nuvarande termostat från huset och kassera den. Placera en ny termostat i huset, med samma inriktning som den gamla termostaten.
5

Dra gamla "O" ring packning från botten av termostathuset och kassera den. Rengör passytan hos huset och motorn med en packning skrapa. Placera en ny "O"-ringspackning i spåren på undersidan av höljet. Placera huset tillbaka över termostaten och dra åt fästbultarna.
6

Tryck den övre kylarslangen tillbaka över termostathuset tills det sitter ordentligt. Tryck ihop flikarna på slangklämman med en tång och skjut klämman tillbaka till sin ursprungliga position på slangen.
7

Placera en tratt i kylaren tankens öppning och häll försiktigt kylmediet från dräneringskärlet tillbaka in i kylaren. Sätt på locket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69638.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.