Hur man kan stoppa en läcka i ett kylsystem

En läcka i bilens kylsystem kan orsaka en rad problem, varav några kan allvarligt skada din motor om lämnas utan reparation och fick förvärras. Det första steget för att fastställa läckan är att hitta var den finns. Svårigheten att reparera ett kylsystem läcka beror på vilken typ av fordon och där läckan skett, liksom varför läcka uppstått. Instruktioner
1

Bestäm att ditt kylsystem läcker. Ett tecken på en läcka är att din motor blir överhettad när du kör. Kontrollera din radiator för att se om bilen är låg på kylvätska. Om du inte kan se kylvätska när du tar bort kylarlocket, är din radiator låg på kylvätska.
2

Bestäm platsen för läckan. Lägg kylvätska till kylaren och se om du kan se något vatten läcker ut. Krypa under bilen och leta efter pölar eller droppar av kylvätska. Kontrollera slangar som kommer in och ut ur kylaren för läckor eller sprickor.
3

Identifiera komponent i kylaren som läcker. Vanliga läcka områden omfattar kylaren själv, vattenpump, termostat, värmeelementet och topplockspackning. Läckor från kylaren, vattenpumpen och termostaten kommer att vara synlig under motorrummet. Värmeelementet läcker inuti fordonet in i brädorna (en vanlig orsak till våt matta), oftast på passagerarsidan. Den topplockspackning orsakar kylvätska läcker in i motoroljan, vilket ger oljan uppkomsten av en choklad milkshake när du kontrollerar oljestickan. Om du inte kan identifiera den läckande delen, ta bilen till en mekaniker för att få det ordentligt diagnostiseras och repareras.
4

Byt den läckande komponenten med en ny, väl fungerande komponenter för att stoppa läckan. Ersättning processen varierar med komponent och bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70062.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.