Hur Rod en Radiator

Ibland är bilverkstäder inte om kostnaden. Beviljas, är det inte fallet särskilt ofta, men för vissa hängivna bilägare, gör-det-själv etik överväldigar även universella råd förespråkar för byte av en professionell. Bil underhåll är terapi för vissa, så om utsikterna för rodding ut din egen radiator i händelse av ett kylsystem misslyckande låter som en helg väl spenderade, kan det göras, och det kan även vara effektiva. Saker du behöver
Socket Sockets skiftnyckel Indonesia, diverse
Hammer
Skruvmejslar
Kylare tank borttagningsverktyg eller
Blowtorch
metallband, 24-inches lång, 1/2 -tums bred
Radiator flush kit
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket och öppna petcock ventilen på undersidan av kylaren rinna fluiden.
2

Avlägsna eventuella omslag som skyddar den övre delen av radiatorn. Dessa är ofta av plast och hållit på med skruvar.
3

bort den övre kylarslangen genom att lossa skruven på klämman. Dra försiktigt bort det för att undvika rivning. Ta bort nedre kylarslangen på samma sätt.
4

Avlägsna spill tanken från motorutrymmet. Montering metoderna varierar beroende på fordon och modell.
5

Lossa fläkten från kylaren. Du bör kunna åstadkomma detta genom att lossa två fästen nära toppen av radiatorn. Du kommer också att behöva koppla modulen fläktstyrning, oftast bara genom att ta bort en eller två skruvar och koppla bort kabeln.
6

Koppla bort alla bultar för din radiator. Du hittar dessa på de fyra hörnen på enheten. Det kan finnas flera skruvar på varje plats.
7

Få lite hjälp att lyfta kylaren ut ur bilen för att undvika repor någonting eller skada dig själv.
8

Ta bort inloppstanken från radiatorn. Detta varierar kraftigt baserat på märke och modell av bilen. Många tankar är svetsade på, vilket kommer att kräva en blåslampa för borttagning, medan andra är fastsatta med clips som kräver ett speciellt verktyg för att öppna. Konsultera din instruktionsbok för specifik hjälp med tanken bort.
9

Använd en lång, smal remsa av metall för att pressa in i cirkulationen ventiler som utsätts nu att tanken är avstängd. Det är bra att köra en slang över dem medan du arbetar metallen in och ut ur varje hål.
10

ihop radiatorn enligt dina specifika behov och ladda den tillbaka till bilen. Grundligt åt varje montering djärv och anslut fläkten. Montera överflödesbehållare och sätt tillbaka alla radiator täcka dig bort.
11

Köp en flush kit från din lokala Biltema och spola igenom kylaren. Du kanske vill upprepa hela processen enligt satsens bruksanvisning för att se till att du får allt det lösa materialet ut ur kylaren innan du fyller det.
12

Blanda kylvätska och vatten i enlighet med rekommendationerna i din instruktionsbok och fylla på kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69388.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.