Buick Termostat Anvisningar för byte

Termostaten i en Buick motor är en ventil som styr vattenflödet mellan motorn och kylaren. När du först startar bilen, är termostaten stängd, blockerar kylvätska från kylaren och låta motorn värmas upp till normal arbetstemperatur snabbare. När normal temperatur har uppnåtts, öppnar termostaten och tillåter kylmedel att cirkulera genom motorn. En fast termostaten är en vanlig orsak till överhettning, och bör bytas ut omedelbart för att förhindra skador på motorn. Testa
p Om du är orolig för att din termostat inte fungerar, kolla ett par saker innan du byter den. Kontrollera kylvätskenivån i kylaren, men se till att motorn helt har svalnat innan så sker. Kontrollera också spänningen på vattenpumpen drivremmen. Placera en rak kant mot vattenpumpen och remskivor vevaxeln och tryck sedan ner på bandet.

Mät avståndet mellan bandet och den raka kanten. Det bör inte vara mer än 1/4 till 1/2 tum. Nästa sväng på motorn. Om det tar lång tid att värma upp, är termostaten troligen fastnat i öppet läge. Om motorn är igång för varm, försiktigt placera din hand på den övre kylarslangen. Om slangen inte är varm när motorn är, är termostaten troligen fastnat i stängt läge. Tills motorn har helt svalnat och
Removal

Vänta börja genom att dränera kylsystemet. Lokalisera petcock ventil på nedre hörnet av kylaren. Placera ett slöseri pan olja insamling under ventilen och öppna den. Därefter lokalisera termostathuset, det kommer att monteras till insugningsröret och ansluten till den övre kylarslangen. Ta den övre kylarslangen genom att lossa slangklämman och dra slangen från huset. Ta sedan bort bultarna som ansluter termostathuset till insugningsröret. När du tar bort kåpan du enkelt kan lyfta upp termostaten ur insugningsröret. Notera placeringen av termostaten innan du tar bort den.
Installation

Rengör packningen materialet av både insugningsröret monteringsytan och termostathuset, med hjälp av en rakblad. Släpp den nya termostaten i läge. Applicera sedan ett tunt lager av packning tätningsmedel på båda sidor av den nya packningen och placera det på insugningsröret. Sätt tillbaka kåpan över termostaten och sätt tillbaka de två skruvarna som ansluter den till insugningsröret. Återanslut övre kylarslangen till huset och dra åt slangklämman. Slutligen Fyll kylaren med nytt kylmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69316.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.