Hur du ändrar Radiator på en 1999 Dodge Truck

Byta ut en radiator i en 1999 Dodge lastbil är inte en nödvändighet svår uppgift, men det kan vara rörigt och kräver lite styrka och mekanisk aptitude. Beroende på vilken modell lastbil du har, kommer radiatorn varierar i storlek och vikt. En gemensamhet de alla har gemensamt är plasttankar och en aluminium kärna, som skär ner i vikt, men också minskar hållbarheten av värmeelement, med detta i åtanke, var försiktig när du installerar den nya kylaren. Saker du behöver
Four-gallon dropplådan
Hylsnyckelsats
Replacement radiator 2 liter kylvätska Sida 2 liter destillerat vatten
Visa fler instruktioner

1

Placera fångsten pan under kylaren. Koppla loss nedre kylarslangen från kylaren genom att lossa slangklämman med socket set, sedan dra slangen fri hand. Låt kylvätskan rinna in fångsten pan.
2

Använd uttaget inställd för att ta bort kylaren svepning. Ställ kåpan och fästelement åt sidan.
3

Lossa den övre klämman kylarslangen vid kylaren, använder socket set, sedan sikta den fria änden av slangen ner mot fångsten pan så att kvarvarande kylvätska kan rinna ut.
4

når ner och skjut överföringen svalare linje mot kylaren med klockan på slutet av raden, dra den bakåt och bort kylaren. Gör detta för båda linjerna.
5

Avlägsna kylarslangen overflow tank genom att lossa slangklämman på samma sätt som du använde för att ta bort kylarslangar, och dra slangen från kylaren.

6

skruva isär fläktkåpa med socket set och dra upp och ur vägen.
7

Lyft kylaren rakt upp och ut ur motorn väl. När den har rensat upp i fendrar, flytta den åt sidan. Flytta ersättare värmeelementet i läge bakåt. Se till att kylarens bussningar är på plats på botten av tanken, precis som de var när den gamla radiatorn fortfarande var i lastbilen.
8

tillbaka de svalare linjerna genom att trycka dem på kylaren inloppet och utlopp. Sätt tillbaka spill slangen. Sätt tillbaka fläktkåpa och kylaren svepning. Sätt tillbaka kylarslangar och fyll kylaren med en lika blandning av kylvätska och destillerat vatten.
9

Starta motorn och låt den gå tills kylvätskenivån sjunker i kylaren. Stäng av motorn och toppen på kylvätskenivån med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten. Kör värmaren inne i lastbilen medan du gör detta för att ta bort eventuell luft ur systemet, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69476.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.