Hur man tar bort en radiator från en Cadillac STS

Ta bort kylaren från en Cadillac STS är ett jobb som kan fyllas i på ett par timmar från de flesta hem mekanik. Ibland kan radiatorn bli korroderade eller utveckla sprickor i metallen på grund av hårt tryck byggs upp inuti. De STS radiator ligger direkt bakom främre grill och är mycket lättillgängligt. Ta bort kylaren själv sparar tid och pengar jämfört med att ta bilen till en radiator butik. Saker du behöver
skruvnyckel
Drain Tänger pan
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lossa den negativa batterikabeln av Cadillac STS från batteriet inlägg med en skiftnyckel. Lokalisera tömningsventilen vid botten av radiatorn och placera en tråget nedanför avtappningsventilen.
2

Ta bort kylarlocket från toppen av kylaren. Ta bort locket från kylvätska överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet. Öppna dräneringsventil i botten av kylaren med en tång och låta kylaren rinna helt i tråget.
3

Lossa skruvtvingarna på övre och undre värmeelementet slangar med en skruvmejsel. Dra slangarna från kylaren flänsar, med en skruvmejsel för att bända bort dem från radiatorn.
4

Koppla serieöverföring kyla från baksidan av radiatorn nära botten, med en U-nyckel till ta bort raden. Dra bort den försiktigt från kylaren för hand, bara tillräckligt så det inte få hängas upp när du tar bort kylaren.
5

Lossa kylfläkten locket montering bultar från fordonets ram med en sockel skiftnyckel. Koppla bort kylfläkten elektriska ledningar kontakten ur elektriska kontakten för hand.
6

Lossa kylaren montering bultar från fordonets ram med en hylsnyckel. Lyft värmeelementet ur Cadillac STS motorrummet och sätta den ur vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69794.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.