Vad gör du om en 1993 Saturn SL1 läcker vatten

SL först kom tillsammans med införandet av Saturnus lineup 1991. Dex-Cool kylvätska och vatten håller 1993 Saturnus SL1 s 1,9-liters motor i en säker arbetstemperatur. När SL1 börjar läcka kylarvätska, är det viktigt att ta itu med det omedelbart. Underlåtenhet att ta itu med det snabbt kan leda till att motorn överhettas och orsaka allvarliga skador på motorn. Visuell inspektion

Saturn SL1 har fem huvudområden som du visuellt kan inspektera en kylvätska läcka utan verktyg. Låt motorn svalna innan du utför denna kontroll. Kör din hand runt de övre och undre kylarslangar. Känn efter om det finns sprickor eller sprickor i dessa slangar. Kontrollera om torkade kylvätska på kylaren, speciellt lederna som förbinder de yttre plasttankar till metallen radiator kärna. Kontrollera kylvätska overflow för eventuella sprickor eller brott. Kontrollera brädan av SL1 för någon fukt, som en läckande värmeelement kommer att leda kylvätska läcker ut på golvet. General Motors har även släppt en teknisk service bulletin om att du kan se små läckor från där kylarslangar ansluter till kylaren. Om du märker denna läcka, byt klämmorna kylarslangen och kontrollera igen.
Trycktest

Ibland en läcka uppstår endast i 1999 Saturn SL1 kylsystem när systemet är under tryck. Du vill inte att kontrollera systemet medan det är varmt. Ett tryck testkit skapar 18 psi att kylsystemet skapar. När trycket är 18 psi, kan du kolla efter läckor i samma områden som anges i avsnittet "Visuell inspektion", liksom den passande punkten mellan topplock och motor, termostathuset och motorblocket.
Addera Använda UV Dye

När en dold eller extremt långsam läcka uppstår i 1993 Saturnus kylsystem, måste du använda en ultraviolett färgämne för att hitta läckan. Fyll kylsystemet med 50-50 färdigblandad Dex-Cool kylvätska och lägg i en Dex-Cool kompatibel UV färgämne. Köra bilen, eller låt den gå, tills kylvätskenivån sjunker. Efter det sjunker, använd en svart ljus och UV-känsliga glasögon för att skanna hela motorrummet för rester av färgen. Detta hjälper dig att identifiera var källan till läckan är.
Snabba åtgärder
p Om din 1993 SL1 läcker kylvätska från en radiator slang, kan du reparera slangen på den sida av vägen. Många varuhus säljer tejp kylarslangen, vilket är en värme-aktivera tejp som tillfälligt tätar slang tills du kan få till en reparationsverkstad. Också köpa en hane-till-hane slanganslutning och två slangklämmor för att kapa slangen vid den trasiga punkten och fäst de två halvorna av slangen med kontakten. För att göra någon av dessa snabba fixar möjligt, alltid hålla 2-liter av 50-50 färdigblandad Dex-Cool kylvätska i din SL1 stam -. 1993 SL1 har en kyl kapacitet 1-3/4 liter
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70144.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.