Lägga till kylvätska till en 2006 Hyundai Elantra

Kylvätska, eller frostskyddsvätska, är en viktig komponent till motorn hälsan hos dina 2006 Hyundai Elantra.The kemikalier i kylvätska överföra värme från motorn till kylaren. Utan det, skulle bilens motor blir för varm och orsaka att motorn maskineri till break.The motorkylvätsketemperatur övervakas av en speciell mätare i instrumentpanelen. Det är den med "H" för varmt upptill och "C" för kallt längst ner. Om kylvätskenivån blir för låg, vilket gör din motor temperaturen att stiga för högt, kommer indikatorn att stiga mot "H". Om detta händer, dra över till en säker plats så snart som möjligt. Du kommer att behöva lägga mer kylvätska. Saker du behöver
kylvätska Etylenglykol blandas med lika delar vatten
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och låt motorn svalna. Den kylvätska hålls under tryck och ta bort locket för tidigt kan orsaka het kylvätska att spy ur tanken. Du kan få brännskador.
2

Kontrollera kylvätskenivån. Den kylvätsketanken är på framsidan kvar av bilens motor, precis till vänster om oljestickan. Den plasttank har märkningen på sidan går från "L", för låg, vid botten upp till "F", för full, på toppen. Kylvätskenivån ska visas mellan de två bokstäverna.
3

Vrid locket på kylvätskan långsamt i en moturs riktning. Detta lossar trycket inne i tanken. Tryck ned och vrid locket motsols för att ta bort det.
4

Häll kylvätskan i tanken tills nivån är nära "F".
5

tillbaka locket till tanken, skruva den medurs tills den sitter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69731.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.