Så Kontrollera termostat 1992 Ford Bronco

Om din motor verkar vara rinnande varmt den allmänna skyldige är oftast termostaten. Den här artikeln kan du felsöka eller inte termostaten är den skyldige av din överhettad motor. Saker du behöver
Mekanik handskar
Rags
Visa fler instruktioner
1

Kolla din kylvätskenivå först, innan du skyller på termostaten för din motor värme problem. Innan du slår av motorn på utseendet på din kylvätskenivån. Kontrollera att kylmediet är vid påfyllning av en kall motor. Om inte fyll på kylvätska till "Cool-linje."
2

Drag runt motorn och titta på mätaren motortemperaturen. Om motorn tar för alltid att värma upp, kan termostaten vara i det helt öppna läget och fastnat där. Stäng av motorn och byt ut termostaten.
3

Stäng av motorn om din motortemperaturmätare är superhet. Använda handen kontrollerar den övre kylarslangen. Om den övre kylarslangen är sten kalla det betyder att ingen kylvätska flödar, och motorn är överhettad. Därför termostaten har fastnat i det stängda läget. Byt ut termostaten.
4

Vrid motorn på igen efter alla byten görs. Kontrollera din mätare motortemperaturen säkerställer att motorn körs i normala bandet. När du har säkerställt detta, stäng av motorn.
5

Kontrollera din övre kylarslangen. Om den övre kylarslangen är varm, betyder att kylmediet flödar in i motorn håller det svalt och termostaten är öppen vid rätt inställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69143.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.