Hur man byter en termostat på en VW Jetta 2001

Om motorn i 2001 Volkswagen Jetta överhettad eller insidan av din bil blir inte varm, är den troliga orsaken en defekt termostat. Beroende på vad som hände för att orsaka termostaten inte att fungera, kan båda symtomen vara ett tecken på större frågor om termostaten inte ersätts. Om motorn överhettas, kan legeringen blocket varp, orsakar tusentals dollar i reparationer räkningar. Saker du behöver
Tänger | 12-mm skiftnyckel
Termostatpackning
termostat
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostathuset genom att följa övre kylarslangen från kylaren till den plats där slangen ansluter till motorblocket. Omslaget att slangen ansluts till kallas termostathuset.
2

Avlägsna kylarslangen från kylaren bostäder. Tryck ihop flikarna placerade på kylaren klämma ihop med en tång. Skjut klämman uppåt på slangen och dra slangen från termostathuset. Lyft upp slangen för att dränera vätska kvar i slangen tillbaka in i kylaren.
3

bort termostathuset genom att ta bort de två skruvarna som håller den på plats med en skiftnyckel.

4

Notera hur termostaten är placerad i insugningsröret av Jetta och sedan dra ut den i intaget genom att dra uppåt på den. Placera den nya termostaten på plats så det är orienterade på samma sätt som den gamla termostaten.
5

Dra den gamla termostaten packningen bort av insugningsröret och ersätta den med en ny.

6

Bolt den gamla termostathuset tillbaka på insugningsröret.
7

Säkra kylarslangen på termostathuset och säkra klämman kylarslangen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69562.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.