Hur fixar värmeelementet i en 1992 Chevrolet Blazer

värmeelementet i din Chevrolet Blazer är mycket lik kylaren, förutom att det är mycket mindre. När fluiden passerar genom rören i värmaren, medför den värme till passagerarutrymmet som cirkuleras med hjälp av en fläkt-system. Om du inte spola motorns kylsystem regelbundet, kan värmeelementet blir igensatt. Om den når den punkten, måste du byta ut värmeelementet. Likaså om din värmare kärna försämras och börjar läcka, måste du byta ut det också. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna ventilen på botten av kylaren och dränera kylvätska in i tråget. Ta bort minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern.
2

Koppla Värmeslangarna använda skruvmejsel för att lossa klämmorna där de ansluter till brandväggen. Anslut rören värmeelementet med en trasa eller något liknande för att hålla vätskan rinner ut på golvet i din Blazer.
3

Ta bort skruvarna från värmeelementet hölje med en skruvmejsel och dra täcka ut från under instrumentbrädan. Avlägsna konsolerna från varje sida av värmeelementet med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort bultarna. Dra värmeelementet nedåt och ut från under instrumentbrädan.
4

Sätt den nya värmeelementet i stället för den gamla. Fäst monteringsfästena genom att dra åt bultarna med nyckel. Sätt tillbaka locket på värmeelementet höljet och dra åt skruvarna med skruvmejseln.
5

Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut batteripolen och dra åt den med nyckeln. Starta Blazer och kolla efter läckor i och ur bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69922.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.