Hur man använder en testare kylarens

Kylaren och kylsystemet på ett fordon som har ansvaret för att kyla interna komponenter brännbara motorn. För drift, stöter motorn flera små styrda explosioner i cylindrarna per sekund. Kombinerat med internt rörliga delar, gäller friktion också värme. För att kyla motorn, kylaren och kylsystemet arbetar under tryck i en sluten miljö. Koktemperaturen för systemet ökas på grund av den förseglade tryck. Om en läcka uppstår, internt eller externt, eller om trycket försvinner, minskar kokpunkten och motorn överhettas. Saker du behöver
testare Kylare tryck med lämplig hals adaptrar
dräneringskärlet
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn är kall innan du försöker för att kontrollera trycket på kylaren. Sakta bort kylarlocket genom att trycka ned och sedan vrida den motsols tills flikarna på locket släpper. Vissa lock mina erbjuda en flip-top övertrycksventil på toppen av locket. Om så är fallet, lyfter övertrycksventil uppåt för att frigöra trycket inuti.
2

Titta på toppen av kylarlocket för att upptäcka vad den exakta psi betyg är för fordonet.

Billiga 3

Kontrollera att kylaren och kylvätskebehållaren flaska är fulla av kylmedel till maxstrecket. Radiatorer bör fyllas till strax under toppen av locket och behållaren flaskor kommer att ha en full-kall indikatorlinje. Vissa fordon använder behållaren som den trycksatta kammaren att köra direkt till radiatorn.
4

Applicera den bifogade förlängning kylarlocket av trycket testare till kylaren. Olika märken och modeller av bilar kan komma med olika stora radiator halsar och mössor. De flesta tryck testare kommer med ett par adaptrar för de använda de vanligaste, men i vissa fall med importen, kanske en speciell adapter måste användas. Adaptrarna skruvas fast på radiatorn hals och sedan den övre delen av adaptern passar standard förlängning kylarlocket av trycket testare. Kontrollera om en adapter används, används den skruvas på halsen av radiatorn ordentligt och åtdragna. Kontrollera kylarlocket förlängning av tryckprovare är ordentligt fastskruvat och tight. Cylindern handtag av radiatorn tryckprovare
5

Pump medan du tittar på psi mätare. Överskrid inte psi noterat på kylarlocket. Interna tätningar eller svaga slangar kan brista om för mycket tryck appliceras. När önskat tryck uppnås, försiktigt vila tryckprovare på ramen järnväg eller radiator järnväg. Inspektera runt kylaren och runt botten av motorutrymmet under bilen för några synliga tecken på dropp eller läckage. Denna testare under tryck kommer att avslöja några små läckor och hjälper dig att identifiera den felaktiga komponenten. Heater kärnor, en del av kylsystemet, är internt mellan brandväggen och brädan på passagerarsidan av bilen. Du kommer inte att kunna se slangarna eller kärnan läcka under ett tryckprov, men du kommer att kunna lukta kylmedel inuti passagerarutrymmet fordonets hytt.
6

Vänta några minuter att åka och kolla psi övertryck på trycket testare. Om inga läckor är uppenbara och testaren har bibehållit det pålagda trycket är systemet okej. Men om trycket är mindre än ett par hack bort från det pålagda trycket inställning, kan det finnas ett internt problem med topplockspackning eller värmeelementet.
7

Släpp trycket på tryckprovare innan avlägsnande av locket. Återigen, är trycket nu byggs upp inuti eftersom du manuellt rensade den i. Ta bort locket på testaren innan du släpper trycket kommer att resultera i kylvätska sprutar överallt. Vissa testare har en stav tryckavlastning eller ventil. Andra billigare modeller kan helt enkelt använda manuellt och försiktigt tippa locket på kylaren halsen för att släppa ut trycket långsamt. När psi mätaren visar noll tryck, kan du ta bort locket och /eller adaptern, om tillämpligt. Byt ut kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69335.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.