DIY Radiator Replacement

Byta kylaren på din bil är ett jobb som du kan göra själv i ca 2 eller 3 timmar. Ibland kan radiatorn spricker eller blir igensatt till den grad att den behöver bytas ut. Detta orsakas ofta av extrema temperaturer på grund av felaktiga delar eller radiatorn inte låta vattnet rinna genom kamrarna ordentligt. Du kan spara tid och pengar genom att byta ut kylaren på egen hand. Saker du behöver
skruvnyckel
Drain Tänger pan
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner
Ta bort kylaren
1

Lossa den negativa ("-") batterikabeln på bilbatteriet inlägg med am U-nyckel för att förhindra elektriska stötar när du byter kylaren. Placera ett uppsamlingskärl på marken under avtappningspluggen på undersidan passagerarsidan av kylaren.
2

Ta kylarlocket från toppen av radiatorn och ställ den åt sidan. Ta av locket från kylmediet överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet och lossa slangen gummit spill från toppen av radiatorn. Addera 3

Öppna avtappningsventil på botten av kylaren med en tång, och låt kylaren rinna av helt. Lossa skruvtvingarna på övre och undre kylarslangar med en skruvmejsel, och ta slangarna från metallen radiator flänsar.
4

Lossa kylfläkten svepning från kylaren med en skruvmejsel, och flytta svepning bort tillbaka från kylaren. Avlägsna kylaren montering bultar från fordonets ram på toppen av radiatorn med en hylsnyckel.
5

Lyft värmeelementet ur motorrummet, och ange det ur vägen.

Installera nytt Kylare
6

Placera den nya kylaren i motorrummet, direkt bakom den främre grillen, och säkra bultar till fordonets ram med en hylsnyckel. Fäst kylfläkten svepning till kylaren med en skruvmejsel.
7

Anslut övre och undre kylarslangar till metallflänsar, och dra åt skruven klämmor på slangarna med en skruvmejsel. Kontrollera att avloppet ventilen är stängd på botten av kylaren och tillsätt en blandning av hälften kylvätska och hälften vatten till radiatorn.
8

Placera locket tillbaka på toppen av kylvätska överflödesbehållare, och fäst slangen gummi overflow till toppen av kylaren. Sätt tillbaka locket på toppen av kylaren och fäst den negativa batterikabeln till batteriet med en skiftnyckel.
9

Avlägsna tråget från undersidan av fordonet, och kassera vätska på lokal återvinningsstation eller fordonsindustrin leverans center.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69880.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.