Hur man installerar en termostat i en 1984 Ford Bronco 2

Installera en ny termostat på Bronco 2 kan göras rätt hemma i din uppfart. Termostaten är vad som reglerar motorns temperatur. En termostat fungerar som en ventil och tillåter kylvätska från kylaren för att passera genom den svalna din motor när det blir för varmt. Om termostaten på Bronco misslyckas och fastnar i öppet läge, kommer motorn att vara över-kyld och producera sval luft när värmaren är på. När termostaten har fastnat stängs, motorn snabbt överhettas och skada sig själv, tillsammans med kylaren och andra komponenter i kylsystemet. Att sätta en ny termostat på dig själv kommer att kräva några verktyg och kan göras på en timme eller mindre. Termostaten på Bronco 2 ligger strax under vattenpumpen på nedre vänstra motorn. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Kylvätska dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
butik trasa
RTV silikon
Termostatpackning
Byte termostat
Momentnyckel
Kylvätska
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla termostaten
1

Lossa muttrarna på framsidan passagerarsidan av Bronco med en rörtång. Ta inte bort muttrarna, bara lossa dem så de är lätta att ta bort när lastbilen är kapade upp
2

Lyft trucken med din jack.. Bottnen av däcket bör vara minst 8 inches från marken. Skjut stödbenet i läge till vänster om lastbilen jack. Höj stödbenet att rymma höjden på lastbilen jack och tillbaka låspinnen till stödbenet stöd bar.
3

Lossa och ta bort muttrarna från däcket. När du når den slutliga tappmuttem, håller däcket på plats med ena handen. Detta stoppar däcket från att falla på navet bultarna och skadar sina trådar. Sakta bort däcket från navet och ställ den till sidan av din arbetsplats.
4

Skjut kylvätska drain pan direkt nedanför avtappningskran på kylaren. Ta bort kylarens fyllningen. Öppna långsamt avtappningskran på kylaren och låt kylvätskan rinna helt i 20 minuter. När kylmediet dräneras, stäng avtappningskranen säkert.
5

Skjut kylvätska drain pan till vänster så att den är direkt under vattenpumpen. Följ nedre kylarslangen till där det är fäst till motorn under vattenpump. Använd en platt skruvmejsel för att lossa säkra klämma för slangen. Ta bort slangen från termostathuset långsamt eftersom det blir kylmedel inuti.
6

Ta bort skruvarna som håller termostathuset. Dra höljet ur sitt läge långsamt. Ta ut termostaten och dess packning från motorn för hand. Addera Installera den nya termostaten
7

Använd en platt skruvmejsel för att skrapa bort alla rester på termostathuset och locket. Använd en trasa för att torka av och lock av skräp.
8

Placera den nya termostaten där den gamla var belägen. Våren på termostaten ska vara på insidan av huset, inte vänd mot dig. Placera en liten sträng av tätningsmedel runt termostatens packning. Placera packningen på huset. Se till att packningen kommer rätt med bulthålen på huset. Placera en annan liten sträng av tätningsmedel runt den plana kontaktytan av termostaten huslocket. Sätt tillbaka locket över termostaten. Kontrollera att bulthålen passar in ordentligt.
9

Thread varje bultarna termostathuset hand. Ställ din momentnyckel till 13 mul-pounds och säkra varje bult i taget. Återgå nedre kylarslangen till termostathuset locket. Dra den säkra klämman runt slangen helt.
10

Flytta däcket på navet montering och säkra alla sina muttrarna. Dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster tills helt säkrad. Ta bort stödbenet och sänka Bronco på marken.
11

Fyll kylaren med ny kylvätska. Du kan använda den gamla kylvätskan igen om du nyligen har bytt kylvätska. Byt ut kylarlocket, starta motorn och kontrollera tätheten. Stäng av motorn och kontrollera tätheten ytterligare en gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69534.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.