Hur man byter en Volvo V70 Radiator

Kylaren i Volvo V70 är ansluten till fästen som gör att radiatorn kan avlägsnas utan en massa problem. Det finns dock en plastkåpan över toppen som behöver tas bort först. Varje radiator kan ibland bli skadad eller bli igensatta, vilket kräver att tanken tas bort för att byta ut enheten. Du kan spara tid och pengar genom att byta ut kylaren själv. Saker du behöver
skruvnyckel
Skruvmejsel
dräneringskärlet
Tänger
Hylsnyckelsats
Kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner
Ta bort kylaren
1

Lossa den negativa batterikabeln av Volvo V70 från batteriet inlägg med en U-nyckel för att förhindra elektriska stötar när du byter kylaren. Ta bort plasten kåpan över toppen av radiatorn med en skruvmejsel.
2

Placera ett uppsamlingskärl på marken under dräneringsventil av radiatorn. Dräneringsventilen är i botten av radiatorn på passagerarsidan av tanken. Addera 3

Ta bort locket från toppen av radiatorn och ställ den ur vägen. Ta av locket från kylmediet överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet och lossa gummislangen kylvätska overflow från toppen av radiatorn.
4

Öppna dräneringsventil i botten av radiatorn med en tång och låt rinna kylaren helt. Lossa skruvarna på skruvtvingarna runt övre och undre kylarslangar med en skruvmejsel.
5

Dra de övre och undre kylarslangar utanför metallflänsar på baksidan av radiatorn tanken. Koppla den elektriska kabeln kontakten från kylfläkten eluttaget och lossa skruvarna som håller fast kylfläkten höljet på baksidan av radiatorn med en skruvmejsel.
6

Lossa de bultar som håller fast kylaren till monteringsfästen med en hylsnyckel och lyfta kylaren tanken bort från fästena. Ta bort kylaren från Volvo V70 motorrummet.
Byt Kylare
7

Placera den nya kylaren i fästena och säkra tanken med bultar. Fäst kylfläkten svepning till radiatorn med skruvar och koppla in den elektriska ledningar kontakten till kylfläkten elkontakten.
8

Skjut den övre och undre kylarslangar på metallflänsar på baksidan av tanken och dra åt skruven klämmor runt slangarna med en skruvmejsel. Kontrollera att avtappningspluggen är stängd på botten av kylaren och fylla kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften vatten.
9

Fäst slangen gummi overflow till toppen av radiatorn och plats tillbaka locket på kylaren. Sätt locket på kylvätskans överflödesbehållare och fäst plast kåpan över toppen av radiatorn.
10

Anslut den negativa batterikabeln till Volvo V70 batteri inlägget. Släng den avrunna kylvätska vid dina lokala återvinningsföretag eller fordonsindustrin Supply Center.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69970.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.