Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Saturn Ion

För att hålla din Saturn Ion i bästa möjliga skick bör du utföra periodiska systemet kontroller. Inspektion av kylsystemet är tätt är en av dessa kontroller. Om kylsystemet inte fungerar korrekt på grund av ett läckage, kan det orsaka att motorn överhettas och orsaka skador på bilen. Kontrollera kylsystemet kräver ingen specialiserad mekanisk färdighet, bara att följa några enkla steg. Saker du behöver
Kylvätska
Ficklampa
Handskar
långärmad tröja
Plomberbart container
Visa fler instruktioner
1

Flytta Saturn Ion från sin normala parkeringsplats och titta på marken där den stod parkerad. Om det finns en läcka, kommer det vara ljust färgad kylarvätska på marken. Men även om det inte finns några tecken på kylvätska, betyder det inte att det inte är en läcka. Värmen från motorn kan förbränna kylmediet innan det ens träffar marken.
2

Öppna huven och inspektera kylsystemet slangar. Leta efter någon utbuktning, sprickbildning eller delning på slangarna. Kontrollera också för eventuella nya läckor, slang missfärgning eller korrosion. Var noga med att kontrollera var de övre och nedre slangar ansluter till kylaren och motorblocket, vilket kan lossna på grund av vibrationer från motorn.
3

Inspektera vattenpumpen och packningen för missfärgning eller korrosion. Vattenpumpen är bakom motorfläkten och fästas vid den motorblocket. Packningen är vad säkrar vattenpumpen till motorblocket.
4

Kontrollera kylaren med en ficklampa för eventuella läckor. Glöm inte att titta under kylaren som rock och väg skräp kan skada undersidan av radiatorn under normal drift av Saturn Ion. Återigen, granska radiator för tecken på korrosion, missfärgning och färska läcker kylarvätska.
5

Bekräfta den yttre temperaturen på radiatorn. Om radiatorn är sval vid beröring, och fortsätt sedan. Om inte, vänta tills den svalna innan du fortsätter.
6

Twist kylarlocket ett helt varv och steg tillbaka. Vänta en minut eller två och sedan helt ta bort locket. På grund av inre tryck, kan radiatorn utbrott och bränna någon i området, så var försiktig när du tar bort locket.
7

Lägg färsk kylvätska till kylaren och starta Saturn Ion. Låt motorn gå med värmaren på hög i ca 15 minuter. Nästa, stäng av motorn för att inspektera alla bildelar från de tidigare stegen. Om du fortfarande inte hittar läckan, kan problemet vara intern och du bör rådfråga en kylsystem specialist för vidare diagnos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69165.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.