Hur man tar bort kylaren från en 2000 Dodge Caravan

Radiatorn på en 2000 Dodge Caravan tar kylmediet cirkulerar genom motorn och kyler ner det till en hanterbar temperatur för motorn. Om radiatorn skadas eller är gammal nog att det har korroderat inifrån och ut, då det inte kommer att kunna göra sitt jobb och motorn kan överhettas. Även om det är en ganska involverad process, kan radiatorn tas bort i ett par timmar. Saker du behöver
Paint markör
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel som
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Låt motorn svalna helt innan du arbetar med bilen. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. Krypa under bilen och leta reda på vita petcock vid basen av kylaren. Lossa den med händerna och låt kylvätska att hälla ut i pannan och sedan öppna kylarlocket på toppen av radiatorn med händerna.
2

Ta bort slangen luftintag med skruvmejsel och ställ den åt sidan. Markera sedan omkretsen av huvfäste med en färg markör. Skruva loss spärren från det övre värmeelementet stöd med 3/8-tums Ratchet och uttag. När det blir dags att sätta ihop motorn, rikta in spärren med de märken du gjort med färgen markör för att säkerställa rätt inriktning med huven.
3

bort slangen overflow tank med en plan skruvmejsel. Unbolt overflow tanken från det övre värmeelementet tvärbalk. Dra sedan ut den elektriska fläkten på baksidan av radiatorn med händerna. Skruva loss kylaren från det övre värmeelementet tvärbalk med 3/8-tums Ratchet och uttag, lyft sedan det övre värmeelementet tvärbalk ur motorrummet.
4

ta bort den automatiska transmissionsledningar svalare från sidan av kylaren med hjälp av en rad skiftnyckel. Lossa slangklämmorna på de övre och undre kylarslangar använder skruvmejsel, dra slangarna av radiatorn och vinkla dem nedåt mot tråget. Unbolt kondensorn luftkonditionering från framför kylaren med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar, såväl som luftkonditioneringen filter /torktumlare. Lyft sedan bort kylaren ur motorrummet, luta den något mot motorn och se till att du inte stöter det till någonting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69533.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.