1995 Jeep Wrangler: Termostat Installationsanvisningar

Jeep först släppte Wrangler 1987 som ersättning för CJ-serien. Den första generationen av Wranglers, från 1987 till 1995, var känd som TJ generationen. Den 1995 Wrangler, det sista året i TJ generationen, kom standard med en 123-hästkrafter 2,5-liters motor, men hade en 180-hästkrafter 4,0-liters som tillval. Båda motorerna kyls av en blandning av frostskyddsmedel och vatten. Termostaten fungerar som grindvakt för blandningen och tillåter endast den att flyta in i motorn som behövs. När denna termostat misslyckas, kan det Jeep överhettas antingen eller över-cool. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet
Hylsnyckelsats
Rakblad skrapa
Momentnyckel Sida 3 gal. 50/50 färdigblandad kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av Wrangler med en domkraft och placera pallbockar under ramen skenor. Sänk domkraft tills Wrangler vikt hålls endast av pallbockar
2

Crawl under Wrangler och lokalisera petcock -. Radiatorn avtappningspluggen - på den nedre, passagerarsidan av radiator. Skjut drain pan under petcock. Ta petcock med en spärr och uttaget och låt allt kylmedel rinna ur kylaren. Dra petcock tillbaka in i kylaren.
3

Trace övre kylarslangen tills den möter motorn. Metallen anslutningspunkten mellan kylarslangen och motorn är termostathuset. Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset till motorn och dra höljet bort från motorn, utsätta termostaten under det.
4

Ta termostaten och packningen och dra dem från motorn. Skrapa bort eventuella rester av packningen från både motor och termostathuset.
5

in den nya termostaten i motorn, med fjädern delen som vetter mot insidan av motorn. Skjut bultarna genom hålen i termostathuset och placera termostaten packningen på bultarna för att hålla den på plats.
6

Sitt termostathuset och termostat packning och över termostaten. Dra åt bultarna termostathuset till 13 och 15 foot-pounds, med en momentnyckel och en socket.
7

Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50/50 färdigblandad kylvätska. Starta Wrangler och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Observera när kylvätskenivån sjunker när Wrangler värms upp och termostaten öppnar - det är kylmediet cirkulerar genom motorn
8

Lägg kylvätska varje gång nivån sjunker.. Upprepa tills nivån i kylaren förblir stabil.
9

Titta på kylvätska i kylaren och kontrollera om bubblorna kommer upp till ytan. Detta gör all luft att rapa ur kylsystemet.
10

Dra kylarlocket och stänga av Wrangler motor när inga fler bubblor syns i systemet.
11 < p> Höj Wrangler från jack står med en domkraft och dra läktaren från under Jeep. Sänk bilen till marken.
12

Låt motorn svalna och kontrollera kylvätskenivån i kylvätskebehållaren. Nivån ska ligga mellan "MIN" och "MAX" rader, lägg till 50/50 färdigblandad kylvätska till reservoaren som behövs. Hela kylsystemet för 2,5-liters tar ungefär 2-1/4 liter, och den 4,0-liters 's system tar ca 2-1/2 liter.
13

Stäng Wrangler huva.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70117.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.