Hur fixar läckor reservoartanken

En kylvätskebehållaren är en dubbel funktion komponenten. Det ger den extra kylvätska på kylaren och kylsystemet behov i händelse av en läcka och förhindrar överhettning. Vanligtvis fylld till en tredjedel av sin kapacitet, ger kylvätskebehållaren lagring för kylvätska när kylaren utrensningarna kylvätska när det värms upp. När systemet har svalnat, vänder kylaren trycket och kylmediet sugs från reservoaren tillbaka in i kylaren. En sprucken eller läckande behållare lätt kan diagnostiseras och fixeras. Ta bort den och om fix kommer att hålla upp under genomsnittet 15 psi tryck kan ålägga utmaningar och risker för att ifrågasätta giltigheten av reparationen. Saker du behöver
Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Tänger
Skruvmejselsats
Sifon slang
Drain hink
Vattenslang
markör eller krita
Radiator tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

avlägsna eventuell kvarvarande vätska från kylvätskebehållaren sifon slang och avlopp hink.
2

Circle området läckan med en markör eller krita gång etablerad.
3

Avlasta trycket från kylaren genom att ta bort locket. Många GM modeller placerar trycksatta locket direkt på behållaren, så se till att systemet är svalt innan du försöker reparera.
4

Koppla overflow röret som går från behållaren till kylaren. De flesta program använder en liten ring klämma som en tång kan expandera och skjut klämman längre ner i röret. Vrid röret försiktigt fram och tillbaka för att ta bort den från behållaren bröstvårtan.
5

Koppla bort alla fästskruvar, bultar eller remmar som håller oljebehållaren på plats. På vissa modeller kan du behöva ta bort ytterligare komponenter för att komma åt och ta bort tanken.
6

Dumpa resten av kylvätska att vattenlåset inte kunde ta i avloppet hinken.
7

Skölj och rengör insidan och utsidan av behållaren med en vattenslang, som noterar där spricka eller läcka är vid din markör eller krita tvättar bort. Låt behållaren torka ordentligt.
8

Blanda JB svets produkten eller liknande epoxy produkt enligt anvisningarna på etiketten. Mest plast skarvar eller svetsar epoxi måste blandas och ges en härdningstid för kemikalierna att kombinera. Då svetsningen föreningen har fått tillräckligt med tid för att ställa in, sprida ut det längs spricka eller läcka på behållaren med hjälp av en applikator. Var noga med att fylla i en spricka genom att trycka på epoxi in den med applikatorn. Låt epoxin eller plast svets tid att torka. På många plast eller svetsar epoxi, kan detta ta upp till 24 timmar för att torka ordentligt.
9

tillbaka tanken och alla andra komponenter som måste tas bort, om tillämpligt.
10

Byt kylvätska från avloppet hinken tillbaka in i behållaren och sedan fylla den med den heldragna linjen indikator. Testar om systemet under tryck med hjälp av testaren kylarens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69348.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.