Hur man byter vattenpumpen i en Dodge Durango

Vattenpumpen är som hjärtat i kylsystemet i din Dodge Durango. Om vattenpumpen är trasig, kan det orsaka en hel del problem i bilens motor. Se till att byta en läckande vattenpump för att hålla bilens motor i trim. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Kylvätska
Visa fler instruktioner
8.0L, 5.9L, 5.2L, 4.7l och 3.9l Durango Bensinmotorer

1

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, töm kylsystemet från kylaren i pannan och koppla den negativa batterikabeln.
2

Ta bältet tillbehörsdrivningens ur motorn och koppla loss värmaren slangen från vattnet pump. Addera 3

Ta bort den nedre kylarslangen från motorn (såvida du inte arbetar med en dieselmotor).
4

Koppla värmaren slangen från pumpen, tar bort den övre kylarslangen och ta ut fläkten och mantelaggregatet.
5

Lossa och ta bort alla 4 skruvarna från vattenpumpen remskiva och ta ut skivan (utom på 4.7l motorer) och lossa och ta bort bulten till värmaren slang.
6

Lossa klämman till bypass slangen ansluten till vattenpumpen (utom på 4.7l motorer) och ta bort de 7 skruvarna som är anslutna till vattenpumpen . Avlägsna en mutter i de 4.7l motorer. Ta del av bultarna platser, eftersom de är av varierande längd.
7

Rengör alla passytor och installera den nya vattenpumpen med en ny packning och o-ring, insmörjning med vaselin. Dra åt bultarna till 40 fot pounds (54 Nm) på 4.7l motor, och 30 foot pounds (40 Nm) på andra motorer.
8

Installera alla komponenter i omvänd ordning som de avlägsnades. Använd tätningsmedel på värmaren slang vid installation och dra åt muttern till 12 fot pounds (16 Nm), och se till att rörkonsol slot är mot monteringsbulten. Dra åt remskivsskruvar till 16 fot pounds (22 Nm) på V-10 och 20 foot pounds (27 Nm) på V-6 och V-8.
9

Anslut den negativa smet kabeln, och fyll motorns kylsystem med kylvätska. Starta bilen och kolla efter läckor när motorn når normal arbetstemperatur. Addera 2.5L Durango Motor
10

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, töm kylsystemet från kylaren i pannan och koppla den negativa batterikabeln.
11

Ta bältet tillbehörsdrivningens ur motorn och koppla loss värmaren slangen från vattnet pump.
12

Demontera nedre kylarslangen från motorn (såvida du inte arbetar med en dieselmotor.)
13

Koppla värmaren slangen från pumpen.

14

Ta ut servopumpen.
15

Lossa och ta bort de fyra bultarna till vattenpumpen, ta del av sina platser som man är längre än de andra bultarna .
16

Montera vattenpumpen, var noga med att installera en ny packning, dra åt bultarna till 22 fot pounds (30 Nm). Applicera en sträng silikon på packningen och se till att silikon är vänd mot vattenpumpen vid installation.
17

Installera och anslut alla komponenter i omvänd ordning som de togs bort.

18

Anslut den negativa smet kabeln och fyll motorns kylsystem med kylvätska. Starta bilen och kolla efter läckor när motorn når normal arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69254.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.