Anledningar en bil kommer att överhettas

Bil överhettning är en vanlig bil-problem som kan uppstå av olika skäl och orsaka betydande och kostsamma motorskador. Att förstå orsakerna till bil överhettning är avgörande för att förhindra att det sker. Låg Motorkylvätska

En låg kylvätska nivå är den främsta orsaken för bil överhettning. Motorns kylvätska, som flyter genom en bilens motor och plockar upp värme från motorns inre delar och transporterar den till kylaren, är ansvarig för att sänka och bibehålla temperaturer motorn. En brist på tillräckliga resultat kylvätska i ökade temperaturer motor, och kan leda till att motorn överhettas om kylvätska är låg nog.
Fastnat termostat


En bils termostat är en liten värmekänsligt ventil som öppnar och stänger som svar på motortemperatur. När de är öppna, tillåter termostaten värmd motor kylmedel att strömma in i radiatorn, där kylaren kyler den uppvärmda vätskan och förbereder den för återinträde in i motorn. I det stängda läget, förhindrar termostaten motorkylmedel kommer in i kylaren, som hjälper hastighet uppvärmning av en kall motor. Om termostaten fastnar i stängt läge, stannar kylvätska i motorn och snabbt blir överhettad, vilket kan leda till överhettning av motorn.
Blockerad Motorkylvätska Passager

För kylvätska rinna korrekt under en bils motor, de små kylvätska passager genom vilka kylmedel strömmar måste vara öppen och obehindrad. Rost, smuts och sot kan alla lämna in dessa passager och hindra normal kylmedelsflöde. Resultaten kan vara otillräcklig motorkylning och förhöjda motortemperaturer driftsförhållanden, vilket kan leda till att motorn överhettas om kylvätska passager är allvarligt blockeras.
Brutet Kylarfläkt

att maximera effektivitet en radiator, är en kylarfläkt som används för att blåsa luft över kylflänsarna, vilket är små passager i radiatorn som kylmedel reser och genom vilken radiatorn utvinner värme från den uppvärmda kylmediet. Som kylmedel strömmar genom kylflänsarna, kylfläkten blåser luft direkt över fenorna, som ytterligare minskar kylvätsketemperatur. En trasig kylfläkt hindrar normal radiator funktion och resulterar i högre kylvätsketemperaturer, vilket kan leda till överhettning av motorn i många fall.
Trasigt element

ett trasigt element kan orsaka en bil att överhettas genom att förhindra tillräcklig kylning av cirkulerande motorns kylvätska, vilket i slutändan leder till en ökning i temperaturer motordriftförhållanden och, i svåra fall, motor överhettning. Som kylmedel färdas genom en bilens motor, plockar upp värme från motorns inre delar och sedan strömmar till kylaren, där värmen extraheras från motorns kylvätska och utstrålas i utomhusluften. Detta gör att motorns kylvätska för att plocka upp ytterligare en motor värme som lämnar kylaren och strömmar tillbaka till motorn. Varje störning i radiator-funktion kan leda till förhöjda temperaturer för motorn och överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69318.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.