Hur att förhindra överhettning på höga höjder

Gå vidare och planera din väg resa till fjällen eller en populär amerikansk stad. Bara se till att ta några enkla förebyggande åtgärder när du tar bilen till höga höjder. Eftersatt förebyggande underhåll kan hamna kostar dig en massa extra pengar och eventuellt ta din semester till ett tidigt slut. Läs dessa enkla steg för att ta itu med grov vägförhållanden. Instruktioner
1

Kontrollera din kylarlocket. Kylarlocket är inte bara en propp. Det är tryckregulatorn för hela kylsystemet. Kokpunkter förändras på hög höjd vilket kan orsaka överhettning. Du måste byta ut tätningsbricka om det finns sprickor, sprickor eller märkbara slitna åsar. När du är osäker, bör du köpa en ny mössa.
2

Undersök din termostat för smuts, sprickor skräp, sprickor, eller någon märkbar skada. Den förväntade temperaturen är stämplad på termostaten. Om det är högt över det instansade numret, eller om det inte finns någon stämpel alls, byt ut den.
3

Lyssna på din bil för ljud från kylpumpen. Om det är redo att gå ut, kan du höra antingen ett mullrande ljud eller en kontinuerlig gällt gnissel. Kontrollera din manual för korrekt spänning av drivremmen. Om remmen är för löst kan glida och orsaka överhettning.
4

Spola din radiator eftersom det kan ha en ansamling av slam och kalk, orsakade av hårt vatten, efter långa perioder. När du tar bort kylaren, "back flush" det genom att sätta in en slang i botten montering tills vattnet är rent. Återanslut kylaren och fyll med en anti-freeze/water blandning. Detta förhindrar skräp från att blockera luftflödet och orsakar överhettning.
5

Byt ut slangar som är uppdelning, buktande eller har ändrat färg. Investera i slangar som används för motorsport motorer om du planerar att anstränga motorn i höga höjder genom att dra en RV eller hästtransport.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69123.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.