Hur att rengöra en Auto Radiator

Med tiden kommer smuts, skräp och andra partiklar komma in din radiator och täppa dess förmåga att kyla motorn. Om din bil upplever värme problem och du vet att det inte från låg kylvätska, måste kylaren kan rengöras eller "spolas." Även om du kan rengöra en radiator genom att ta bort den och rinnande vatten trädgårdsslang genom det, kan en enklare metod är att använda en lösning som innebar att spola ut systemet. Kontrollera med din mekaniker om vilken lösning som kan fungera bäst för din bil, eftersom inte alla av dem fungerar bra. Saker du behöver
Wrench /Phillips screwdriverCloth ragRadiator flush solutionEngine coolantFunnelDrain pan /behållare för kylvätska eller olja
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur fordonet. Placera en ren behållare under avtappningspluggen för kylaren och ta bort pluggen. När kylmediet dräneras från kylaren, flytta till kylmediet avtappningsplugg för motorblocket och avlägsna resterande kylvätska från detta syfte.
2

Häll radiator flush lösningen i kylaren. Med dräneringspluggarna anbringas under bilen, öppna kylarlocket på toppen för att hälla lösningen. Fyll kylaren resten av vägen med vatten efter hälla i all lösning och sätt på locket.
3

Starta bilmotorn, vänta tills den når sin normala arbetstemperatur och vrid aggregatet på till max. Låt bilen och värmaren körs i 10 minuter.
4

Vänta tills motorn har svalnat (kylarlocket måste vara kallt vid beröring) och dränera rengöringslösning med hjälp av samma procedur som med kylvätska. Du kanske behöver en annan dräneringskärlet eller container om man med den gamla kylvätskan inte har tillräckligt med utrymme.
5

Fyll kylaren med nytt kylmedel. Om du inte använder en färdigblandad kylvätska, fyll kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69309.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.