Hur du ändrar Radiator i en Dodge Caravan

Radiatorn i din Dodge Caravan överför värmen från motorn ut för van. Om radiatorn inte fungerar (till exempel om det överdrivet är igensatt), kommer hela kylsystemet inte fungerar, och van överhettas. Även om det är möjligt att ta bort kylaren och sedan spola ut för att rensa den, ibland kan vara bättre att byta ut kylaren helt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench
Skruvmejsel
Torxnyckel
Tänger
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Kontrollera att parkeringsbromsen är inställd. Koppla van negativa batterikabeln sedan höja den främre änden med en domkraft och stödja den på pallbockar.
2

Tappa ur kylvätskan genom att ta bort kylarlocket sedan ställa värmaren kontroll till maximal värme. Placera en 12-liter behållare under kylaren avloppssats och ta bort kopplingen. Tappa resterande kylvätska ur motorblocket genom att ta bort dess pluggar när du har dräneras all kylvätska från kylaren.
3

Ta bort motorkylfläktar genom att koppla de elektriska kontakterna. Avlägsna kylaren stöd genom att ta bort de bästa fästen som förbinder den till grillen med en skiftnyckel och dra fansen rakt upp och ut ur motorn. Lossa slangen kylvätskebehållaren från kylaren påfyllningshalsen och hållaren och ställ denna slangen åt sidan.
4

Koppla ångan avluftningsventilen, som ligger till höger om kylaren. Lossa EVAP slangarna, vilket gör att du märka dem för återanslutning senare, sedan kopplar den elektriska kontakten. Lossa magnetventilen från sitt fäste genom att trycka ned frigöringsspaken och dra av den från fästet.
5

Ta bort den nedre skärmen motorskyddsplåten genom att ta bort dess hållare med en skruvmejsel eller Torxnyckel.

6

Koppla de övre och undre kylarslangar genom att ta bort sina klämmor.
7

Separera kondensor luftkonditioneringen från kylaren genom att ta bort fästen och dra upp kylaren för att lossa det från lägre klipp. Ta del av positionen för de flexibla lufttätningar som finns på varje sida av kylaren lyft sedan radiatorn ur motorn.
Installation
8

inspektera tillståndet av gummit radiatorn monteras att radiatorn sitter i motorrummet. Byt ut dem om de försämrats.
9

Installera det nya kylaren i motorrummet. Fäst kylaren till luftkonditioneringskondensor hjälp av fästelement innan sittplatser radiatorn i de lägre gummihållare.
10

Anslut alla delar i omvänd ordning, inklusive kylarslangar, motor stänkskyddet, ånga avluftningsventilen och kylfläktar. Sänk van och anslut batteriet.
11

Refill motorns kylvätska. Använd gamla kylvätskan endast om det är ren med inga föroreningar inuti. Om inte, använd färska frostskyddsmedel med den rätta 50/50 blandning av vatten.
12

Starta Caravans motorn och kontrollera kylsystemet för eventuella läckor. Låt motorn når normal arbetstemperatur, övre kylarslangen blir varm. Kontrollera kylvätskenivån och tillsätt mer om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69472.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.