Hur man byter en Prizm Termostat

Geo Prizm har en liten, ekonomisk motor som bygger på att upprätthålla rätt arbetstemperatur för att hålla motorn på toppskick. Om termostaten går dåligt, kan motorn överhettas och orsaka aluminium huvuden böjs. Detta kan leda till tusentals i reparationskostnader. Byta en termostat är relativt billig och tar bara några minuter. Saker du behöver
termostat
Packning
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna kylarens påfyllningslock ligger på toppen av kylaren. Ett Prizm kylsystemet är trycksatt, kommer så öppnar locket förhindrar kylarvätska rinner ur termostatlocket när den tas bort från motorn.
2

Leta upp kylarslangen och spåra den till Prizm motor. Den del som slangen ansluter till på motorn är termostatlocket. Ta bandet klämman som håller slangen till termostaten locket med en skruvmejsel. Dra slangen från termostaten locket och håll upp det så någon vätska kvar i slangen rinner tillbaka in i kylaren.
3

Ta bort de två skruvarna som håller kylaren locket på motorn. Termostaten sitter inuti som täcker. När bultarna tas bort, lyft av den Prizm och dra ut termostaten packningen och termostat. Packningen och gamla termostaten kan kastas bort. Den nya termostaten
4

Place i Prizm motorn och lägg en ny packning på plats. Placera termostaten tillbaka locket på motorn och byt ut bultarna. Byt kylarslangen och dra åt den igen med den befintliga bandklämman. Placera locket på kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69432.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.