Hur man byter termostat i en 1994 Honda Civic

Termostaten på en 1992 Honda Civic fungerar som en gateway mellan motorn och kylaren. Om bilen är överhettad, men den övre slangen från kylaren till motorn inte är varm, då termostaten kan ha fastnat i stängt läge. Om bilen tar längre tid än vanligt att värma upp, kan den fastnat i öppet läge. I båda tillstånd, vill du byta termostaten så att din motor kan svalka sig ordentligt. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Byte termostat och packning
50/50 före utspädning kylvätska

Visa mer instruktioner
1

Låt motorn svalna helt, minst fyra timmar före arbeten på kylsystemet. Öppna kylarlocket, placera sedan dräneringstråget under kylaren. Öppna petcock på botten av radiatorn med händerna och låt kylvätska rinna ur systemet.
2

Följ övre kylarslangen till dess anslutning till motorn, vilket är vid termostathuset. Lossa slangklämman ansluter kylarslangen till termostathuset, med platt skruvmejsel för att lossa klämman och att bända upp slangen lite om det behövs (du kan riva slangen, gör den oanvändbar, så var försiktig). Dra slangen utanför huset med händerna. Dra givarens anslutning till huset med händerna. Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Dra termostathuset av motorn, dra sedan termostaten ur sitt fäste.

4

Montera gummitätningen över ersättare termostaten. Montera termostaten in i huset med den lilla tappen på sidan av termostaten pekar uppåt mot huven. Sätt sedan tillbaka termostathuset med 3/8-tums Ratchet och uttag. Anslut den elektriska anslutningen igen, skjut slangen på huset, och dra den på plats med hjälp av slangklämma och en platt skruvmejsel.
5

Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Slå på bilen och köra det i 15 minuter med värmaren på hög. Kontrollera kylvätskan igen en timme eller så senare och fyll på vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69498.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.