Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Nissan Pathfinder

Hålla din Nissan Pathfinder i bästa möjliga skick kräver regelbundet underhåll kontroller. Inspektion av kylsystemet är tätt är en av dessa kontroller. Ett enkelt sätt att kontrollera är att titta på området under din normala parkeringsplats. Detta är ingalunda det enda sättet att kontrollera för kylsystem läcker, men det är en bra start och god vana att utveckla. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna Nissan Pathfinder huva och kontrollera slangar och klämmor som förbinder dem till kylaren, motorblocket och värmeelementet. Värmaren kärnan är bakom motorn och nära vindrutan. Leta efter någon utbuktning, sprickbildning eller delning som är tecken på eventuella läckor. Leta efter något nytt läckage, missfärgning eller korrosion.
2

Inspektera vattenpumpen och packningen för eventuella läckor. Vattenpumpen är bakom motorfläkten. Packningen tätningen säkrar förbindelsen mellan vattenpumpen och motorblocket. Om det finns läckor här, bör du se korrosion eller missfärgning på vattenpumpen eller packningen.
3

Använd en ficklampa för att undersöka alla synliga delar av kylaren. Tack vare sin ganska känslig konstruktion, kan en radiator upprätthålla skador från stenar och väg skräp under den normala driften. Kontrollera därför undersidan av kylaren, återigen efter missfärgning, färska läckage eller korrosion, alla tecken på kylvätskeläckage.
4

Ta bort kylarlocket och lägga nytt kylmedel till inom en tum av överfulla. Kontrollera att kylaren är sval vid beröring innan du försöker öppna den. Vrid locket ett helt varv, steg tillbaka, vänta en minut eller två och sedan ta bort det helt.
5

Slå på motorn i Nissan Pathfinder och ställa värmaren på hög. Låt den gå i ca 15 minuter. Stäng av motorn för att inspektera slangar, vattenpump, packningen och kylaren en gång till. Om det fortfarande inga tecken på en läcka, ta Pathfinder till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69188.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.