Hur man använder grön Anti Freeze i en 1998 Pontiac Sunfire

1998 års Pontiac Sunfire kom utrustade från fabrik med ett fosfatfritt, orangefärgad, anti-freeze/coolant att förhindra korrosionsskador på aluminium-komponenter. Denna typ av frostskyddsmedel är benägna att utveckla slam och avlagringar som kan täppa trånga kylkanaler och orsaka överhettning eller ineffektiva värmare funktion. Växla till den typiska poly-glykol baserad (grön) frostskyddsvätska kan göras på ett säkert sätt om årligt underhåll av kylsystem görs. Den genomsnittliga hem mekaniker kan fullgöra denna uppgift på bara ett par timmar. Saker du behöver
Vattenslang
dräneringskärlet
Flush kemisk
Anti-freeze
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket belägen ovanpå kylvätskebehållaren på passagerarsidan fender-väl i motorrummet. Starta motorn och slå på värmaren. Låt motorn gå tills den har nått driftstemperatur och termostaten öppen. Både de övre och undre kylarslangar blir varm när termostaten öppnar.
2

Placera ett uppsamlingskärl under Sunfire nedanför det främre högra hörnet av radiator.Twist dräneringsventil i botten av förarsidans radiator tank moturs tills kylvätska rinner ut ur ventilen. Tappa av kylvätskan i dräneringstråget.
3

Häll flush kemikalien i kylvätskebehållaren och sedan fylla kylsystemet med rent vatten. Kylsystemet fylls genom kylvätskebehållaren i Sunfire. Starta motorn och låt den gå i 15 minuter efter det att termostaten öppnar igen. Detta kommer att ta bort alla rester av slam byggts upp av den orange kylvätska och skjuta den i vattnet så att det kan tas bort.
4

Stäng av motorn. Töm kylsystemet igen och fyll systemet med rent vatten och starta motorn. Låt rent vatten att cirkulera i 15 minuter och dränera systemet en sista gång.
5

Stäng av motorn. Fyll kylsystemet med rent frostskyddsmedel blandades i ett förhållande 50/50 med rent vatten och starta motorn. Låt motorn gå tills termostaten öppnas och tillsätt kylvätska till behållaren tills den är vid fullt märket präglat på kylvätskebehållaren. Sätt tillbaka kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69834.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.