Hur du ändrar termostat på en 2003 Tahoe

Termostaten på 2003 Tahoe ligger inne i insugningsröret och är en av de lättare termostater för att ersätta. Eftersom Tahoe är en fullstor SUV som kan dra en stor nyttolast, är motorn ständigt under stress, och om kylsystemet inte fungerar korrekt, kan motorn överhettas och lämna dig strandsatta. Ändra termostaten endast kräver några grundläggande verktyg och delar som behövs bara kostar några dollar. Saker du behöver
Tänger
Boxed skiftnyckel
termostat
Termostatpackning
bandklämma
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostathuset genom att följa kylarslangen från kylaren till motorblocket. Metallhöljet att slangen fäster är Tahoe termostathuset.
2

bort kylaren klippet slangen behåller manuellt klämma klippet flikarna tillsammans. Med flikarna tillsammans, dra slangen från termostathuset. Dränera vätska från slangen genom att hålla slangen i luften. Vätskan rinner tillbaka in i kylaren.
3

bort termostathuset genom att ta bort de två bultarna med en inramad skiftnyckel. Lyft spolning av motorn för att exponera termostaten.
4

Dra den gamla termostaten ur Tahoe insugningsröret. Placera den nya in i insugningsröret med den fjäderbelastade änden inne i intaget.
5

Byt ut den gamla termostaten packningen med en ny. Packningen måste förbli torr under installationsprocessen.
6

Placera termostathuset på toppen av termostaten packningen och skruva den på plats.
7

Pressa kylarslangen kvarhållande klipp flikar och skjut tillbaka slangen på termostathuset. Släpp flikarna för att fästa slangen på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69544.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.