Hur man tar bort kylaren i en 2001 Blazer

Motorn i din 2001 Blazer kräver ett kylsystem att fungera ordentligt, och en av de viktigaste delarna i detta system är kylaren. Med tiden kan korrosion, skador från slag och olyckor försämra radiatorns förmåga att kyla effektivt. När detta händer, är det bästa sättet att fixa det för att ta bort och byta ut kylaren,. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel som
Visa fler instruktioner

1

Låt motorn svalna i minst fem timmar före arbeten på kylsystemet - annars kan du bränna dig. Placera sedan en åderlåtning pan under kylaren, öppna petcock på botten av kylaren, och låt kylvätskan rinna in i pannan.
2

Unbolt övre radiatorn svepning från kärnan support via 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Om du har luftkonditionering installerad på trucken, måste du flytta en av slangarna för att få höljet ut. Se till att inte koppla några rader luftkonditionering, eftersom de är under press.
3

Koppla ledningarna oljekylare ur förarens sida av radiatorn om din Blazer är så utrustad, med hjälp av linje skiftnyckel inställd. Använd sedan en tång eller en platt skruvmejsel för att ta bort slangklämmorna på övre och undre kylarslangar, dra slangarna från kylaren. Låt kylvätskan rinna in i pannan.
4

Grip radiatorn på sidorna och lyft den rakt upp mot huven, försöker att inte luta i processen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69435.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.