Hur du ändrar termostat i en 1995 Chevy S10

När termostaten i din 1995 Chevy S10 misslyckas kan lämna dig sitta på sidan av vägen med en överhettad motor eller eventuellt på en reparationsverkstad som väntar på en motorrenovering. Termostater är konstruerade för att misslyckas i öppet läge som kommer att göra din svalare motor kör men detta är inte alltid fallet. Om din S10 är inte längre värma upp är det troligt att din termostat har misslyckats. Det bör ändras eftersom det är möjligt att det kan stänga och inte öppna upp igen. Saker du behöver
termostat
Box skiftnyckel
Termostathus packning
aldrig upphöra
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostathuset på insugningsröret. Termostathuset är ansluten till kylarslangen som sträcker sig från toppen av kylaren och ligger på den främre vänstra sidan av insugningsröret.
2

Ta bort de tre skruvarna som håller termostaten kåpan på insugningsröret med en justerbar fast nyckel. Bultarna bör placeras åt sidan eftersom de kommer att användas igen.
3

Dra höljet bort av insugningsröret och ta bort termostaten. Den sitter under huset, inne i insugningsröret. Det är inte bultas på plats och ska dra ut med lätthet. Kassera packningen som var mellan termostathuset och insugningsröret.
4

Placera den nya termostaten i insugningsröret. Termostaten passar bara in i hålet i en riktning. Den bör inte placeras i hålet upp och ned. Om det är, kommer termostathuset kolven inte på insugningsröret ordentligt.
5

Placera packningen på insugningsröret och placera intagshuset ovanpå det. Kontrollera att bulthålen i huset linje med bulthålen på S10: s insugningsröret. Place "aldrig upphör" på bultarna och skruva huset tillbaka till insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69457.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.