Hur man installerar en termostat i en 1998 Pontiac Transport

En trasig termostat i en 1998 Pontiac Transport kan resultera i två olika situationer. I en situation, kan motorn överhettas och kosta tusentals i reparationer räkningar. I den andra situationen, kommer fordonet inte att producera värme, varför det inte kommer att kunna värma upp insidan av fordonet. Båda situationerna kräver en ny termostat för att rätta till problemet. Byte av termostat i Transport kräver grundläggande handverktyg och nybörjar kunskaper om bilreparationer. Saker du behöver
PliersWrenchThermostat gasketThermostat
Visa fler instruktioner
1

lokalisera den övre kylarslangen på Pontiac Transport och spåra slangen där den ansluter till motorn. Den metallhölje som slangen ansluter kallas termostathuset.
2

Avlägsna kylarslangen från termostathuset genom att lossa bandet klämman. För att göra detta, pressa de två metallflikarna tillsammans för att minska trycket på klämman. Dra uppåt på slangen med klämman lossnade.
3

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset på motorblocket. Lyft termostathuset från motorn för att exponera termostaten.
4

Dra termostathuset O-ringen ur den nedre kanten på termostathuset och ersätta den med en ny. O-ringen ska levereras med termostat.
5

Dra termostaten ur motorblocket och ersätta den med en ny. I slutet av termostaten med stiftet sticker ut är orienterad så stiftet sticker ut ur motorn.
6

Placera termostathuset tillbaka på motorblocket och skruva den på plats.

7

Skjut kylaren tillbaka slangen på termostathuset och fäst den med klämman.
8

Starta motorn och kontrollera tätheten. Om läckage inträffar, kontrollera O-ringen för defekter. Om O-ringen inte är skadad, se till termostathuset dras åt mot motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69624.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.