Hur man testar en automatisk termostat

En bil termostat är designad för att hålla din motor vid en konstant temperatur. Termostater finns i olika värme intervall, eftersom olika motorer arbetar mer effektivt vid olika temperaturer. I allmänhet, blockerar termostaten kylsystemet från att cirkulera tills kylvätska i motorblocket blir varm nog för att kräva kylning. Vid en utsedd temperatur fjädern öppnar termostaten och låter kylvätskan att cirkulera. Skulle termostaten inte att öppna, motorn kan uppleva svåra skador. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Elektronisk härledas termometer
Pan
Matlagning termometer
Stove
Visa fler instruktioner

1

Starta bilen och låt den gå. Vrid värmaren och fläkten. Rikta en antagen termometer på värmaren vent och övervaka temperaturen på luften som blåser från ventilen.
2

mäta temperaturen på luftströmmen från värmaren vent så fort termostaten öppnas. Värme kommer att märkas omedelbart. Den uppmätta temperaturen från den infraröda termometern bör vara inom nära den temperatur vid vilken termostaten öppnas.
3 Följ den övre kylarslangen till slangen halsen på motorblocket. Termostaten är under slangen halsen.

bort termostaten från motorn om den misslyckades att öppna. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avtappningskran, öppna den och tömma en gallon av kylmedel från kylaren.
4

Ta bort de två skruvarna som håller halsen kylarslangen till motorblocket, med en 9 /16-tums hylsa och spärrskaft. Dra mässing färgade termostaten från motorblocket.
5

Inspektera botten av termostaten för den specifika temperatur som är stämplad i metallen. Till exempel: Termostater varierar i temperatur från, 160 grader till 195 grader
6

Placera en kastrull full med vatten på toppen av en spis.. Sätt termostaten som togs bort från motorn i stekpannan. Sätt i en matlagning termometer i vatten och värma vattnet till den temperatur stämplat på termostaten. Vid den angivna temperaturen termostaten fjädern bör öppna termostaten. Om inte kassera och byta ut termostaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69907.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.