Hur man byter Radiator på en Dodge 1500

Byta radiator i din Dodge 1500 pickup är ett jobb som du kan fylla i ca 2 eller 3 timmar, vilket sparar tid och pengar. På grund av de extrema temperaturerna i vätska som rinner genom kylaren, kan det ibland utveckla sprickor eller bli igensatta upp och kräver att tanken bytas. Dodge 1500 tank fästs med bara några få delar, vilket gör det lättare att byta ut när det behövs. Saker du behöver
Open-end Tång skiftnyckel
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner Review bort kylaren

1

Lossa den negativa batterikabeln av Dodge 1500 från batteriet inlägg med en U-nyckel för att undvika elektriska stötar när du byter kylaren. Ställ en dropplåt på marken, under dräneringsventil på passagerarsidan av kylaren.
2

Ta bort locket från kylaren och lossa gummislangen kylvätska overflow från toppen av radiatorn . Ta av locket från kylmediet överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet. Addera 3

Öppna dräneringsventil i botten av kylaren med en tång, och låt kylaren rinna av helt. Lossa skruvtvingarna på kylarslangar i toppen och botten av kylaren med en skruvmejsel.
4

Dra slangarna utanför metallen radiator flänsar, och låt överflödig vätska rinna in i pannan. Ta bort kylfläkten svepning från kylaren med en skruvmejsel, och flytta fläktkåpa tillbaka ifrån kylaren.
5

Lossa kylaren montering bultar från fordonets ram på toppen av radiatorn tanken med en hylsnyckel. Lyft värmeelementet ur Dodge motorrummet, och ange det ur vägen.
Byt Radiator
6

Ställ den nya kylaren i motorrummet, bakom den främre grillen, och fäst tanken med bultar till fordonets ram. Anslut kylfläkten höljet på baksidan av radiatorn med en skruvmejsel.
7

Fäst den övre och undre kylarslangar till radiatorn flänsar, och dra åt skruven klämmor med en skruvmejsel. Kontrollera att avtappningsventil på botten av radiatorn är stängd.
8

Fyll kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften vatten, och placera tillbaka locket på toppen av kylaren. Fäst gummislangen kylvätska overflow till toppen av radiatorn, sätt tillbaka locket på kylvätskans överflödesbehållare.
9

Fäst den negativa batterikabeln av Dodge 1500 till batteriet med den öppna änden skiftnyckel. Släng den avrunna kylvätska på din lokala återvinningsstation eller fordonsindustrin leverans center.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69887.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.