Hur man byter termostaten på en 1992 Honda

Den grundläggande termostat byte process på alla 1992 Honda gör är densamma. Termostaten har en fjäder som frigör när termostaten når en viss temperatur. När termostaten når den nödvändiga temperaturen, går fjädern upp, som låter kylmedel i motorblocket. Du kan byta ut termostaten på alla 1992 Honda modeller i ungefär en timme eller två. Saker du behöver
Tänger
Fluid Catch Pan
Flat skrapa
Ratchet
Socket
Ny termostat med packning
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag och stäng av motorn. Låt motorn svalna före avtappningen från kylaren.
2

Leta kylarens avtappningsplugg på undersidan passagerarsidan av kylaren. Skjut pannan vätskan fångsten under avtappningspluggen. Lossa avtappningspluggen med en tång och låt allt kylmedel stöter fångsten pan. Addera 3

Lokalisera termostathuset. Termostathuset på 1992 Honda fabrikat ligger precis till höger om bilbatteriet. Följ den övre kylröret till termostaten. Den andra änden av den övre kylarslangen är ansluten till termostathuset röret. Lossa och ta bort klämman som håller kylarslangen till termostathuset röret med tång
4

. Skjut sedan kylarslangen bort av termostathuset röret.
5

Ta bort de två skruvarna termostathuset med en spärr och en socket. De bostäder bultar på 1992 Honda Accord och Civic kan tas bort med en spärr och en 1/2-tums socket. Vrid skruvarna moturs för att lossa och ta bort bultarna.
6

Bump termostathuset med handen för att lossa sug att termostaten har på motorblocket. Dra termostathuset från blocket och ställ den åt sidan.
7

Dra termostaten rakt upp ur termostaten sätet. Titta på hur termostaten var placerad inuti termostaten sätet med fjädern vänd nedåt.
8

Skrapa vänd av termostathuset sätet med en platt skrapa bort något av den gamla packningen. Sätt sedan den nya termostaten inuti termostaten sätet med fjädern vänd ner i sätet.
9

Placera termostathuset packning på botten av termostathuset. Om det behövs kan du använda den röda värmetålig silikon på packningen för att hålla den på plats.
10

tillbaka termostathuset över termostaten sätet. Placera de två bultarna på plats igen och skruva ner dem med Ratchet och 1/2-tums socket. Inspektera för att se till att packningen inte kläms någonstans runt termostathuset.
11

Skjut den övre kylarslangen tillbaka på termostathuset röret. Fatta sedan våren klämma med tången och skjut klämman på plats över slangen och termostathuset röret. Släpp klämman så att den håller slangen ordentligt på termostathuset röret.
12

Gå tillbaka under kylaren och dra åt kylarens avtappningsplugg tillbaka ner med tång. Fyll sedan kylaren tillbaka upp med 50/50 kylvätska /vatten-blandning. När kylaren är full av kylvätska, starta motorn och låt motorn gå i ungefär fem minuter att nå arbetstemperatur. Inspektera termostathuset läcker. Reparera eventuella läckor om det behövs.
13

Lägg mer kylvätska till kylaren man att vätskenivån börjar gå ner. Fortsätt att tillsätta kylvätska när motorn är igång tills vätskenivån stabiliseras. Stäng av motorn och inspektera termostathuset igen efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69441.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.