Hur man byter en termostat i en Toyota

Termostaten i en Toyota reglerar mängden kylarvätska får flyta genom motorn. Beroende på behoven hos fordonet, kommer termostaten tillåta eller begränsa fluiden. Termostaten är en mekanisk del i motorn och inte en elektronisk modul. Detta innebär att termostaten kan gå sönder eller slitas ut. När detta händer, måste termostaten bytas. Detta kanske låter som ett jobb för en mekaniker, men det är absolut möjligt att undvika verkstaden genom att fylla jobbet själv. Saker du behöver
Termostatpackning
Scraper
12mm socket
Ratchet extender
Ratchet
Skruvmejsel
handduk
Visa fler instruktioner

1

spåra upp kylarslangen till insugningsröret att lokalisera termostaten. Kylarslangen är ett band fastspänd till huset som håller termostaten. Platsen kommer att variera, beroende på vilken modell av Toyota och motorns storlek du reparerar.
2

Lossa kylarslangen från termostathuset genom att ta bort bandklämman som finns runt kylarslangen. Använd en stjärnskruvmejsel. När bandet klämman lossas, dra slangen från termostathuset.
3

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset till insugningsröret. De flesta termostater finns på baksidan av motorn och kan vara svårt att få till med en skiftnyckel. Med hjälp av en 12 mm uttag med ett utdrygningsmedel (som ofta kallas ett breaker bar) kommer att göra det lättare att nå bultarna. När bultarna tas bort, lyfta termostathuset från insugningsröret.
4

Lyft termostaten ur grenröret. Det är inte bultas på plats. Placera en handduk i hålet för att blockera skräp från att komma in i motorn. Använd en skrapa och skrapa den gamla packningen termostathuset utanför insugningsröret. Rengör all smuts från grenröret och ta bort handduken.
5

Placera den nya termostaten i insugningsröret och placera en ny packning termostathuset på plats. Skruva tillbaka hållaren på grenröret. Se till att termostaten placeras tillbaka in i inloppet med rätt sida upp. Detta kommer att säkerställa att termostaten fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69463.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.