Hur du ändrar en termostat på 1994 Nissan Maxima

Maxima är Nissans flaggskepp sedan, och har sålts i USA sedan 1981. För 1994 års modell, har Nissan Maxima utrustad med en 3,0 L V-6 motor, konstruerad och byggd i Japan. Den Maxima s V-6 har ett traditionellt kylsystem och använder en termostat för att hjälpa till att övervaka temperaturer motorn. Byta termostaten i 1994 Maxima är lättare än i vissa bilar, men är fortfarande en utmaning totalt. Termostat byte rekommenderas för mekaniskt lutande ägare. Saker du behöver
Tänger
dräneringskärlet
Hylsnyckel
Handduk
Byte termostat
Flytande packning tätningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Park ditt Maxima på plan mark, utan distraktion. Samla alla nödvändiga verktyg och låt din motor svalt i cirka 30 minuter innan du påbörjar proceduren. Koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Placera tråget under kylaren och ta bort kylarens avtappningsplugg. Låt kylvätskan tömmas ur systemet. Håll kylvätskan utom räckhåll för barn och djur, det är mycket giftigt
3

Lokalisera termostathuset direkt ovanför vattenpumpen.. Den Maxima termostathuset är längst fram i motorrummet för enkel åtkomst. Använd tång för att ta bort klämmorna som håller vattenslangen ansluten till termostathuset. Förslut den öppna änden av slangen ut, för att förhindra kontaminering.
4

Ta bort de tre skruvarna på termostathuset för att ta bort det. Dra den gamla termostaten ut och kasta. Prep kontaktytan genom att rengöra den ordentligt med en torr handduk.
5

Prep termostathuset genom att applicera en liten mängd flytande packning tätningsmedel på kontakt kanter huset. Placera termostaten i dess fäste, i passande läge. Sätt tillbaka termostathuset och löst vrid bultarna för hand.
6

Använd momentnyckel för att dra åt bultarna termostathuset till mellan 12 och 15 foot-pounds av vridmoment. Detta är det viktigaste steget för korrekt inställd termostat. När du har skärpt alla bultar, dubbelkolla vridmomentet för varje.
7

Anslut vattenslangen till termostathuset. Glöm inte att sätta tillbaka klämman för korrekt montering. Fyll på kylsystemet och koppla den negativa batterikabeln. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69320.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.