Hur man byter termostat i en Audi A4

Termostaten i din Audi A4 är en liten, men viktig, anordning för korrekt drift av bilens kylsystem. Ligger mellan kylaren och motorn, det moderata flödet av kylvätska i motorn genom att släppa det när motorn behöver det mest. Termostaten är konstruerad för att öppna sin ventil när temperaturen i motorn når ca 200 grader C. Dess syfte är att hålla motorn på en jämn temperatur, vilket gör att din Audi A4 för att arbeta på högsta prestanda. Saker du behöver
Bil ramper
4-by-4 tums träkloss
Metric Hylsnyckelsats
Socket förlängning
Tänger
dräneringskärlet
Tom plastbehållare
Svart markör
Handduk
Smärgelduk
packningstätningen
Visa fler instruktioner
1

Höj den främre delen av din Audi A4 genom att köra upp på en uppsättning av bil ramper och placera ditt fordon i parken.
2

Placera ett 4-by-4 tums trä block bakom en av de bakre däcken att hålla fordonet från att rulla bakåt.
Sida 3

Använd en hylsnyckel för att ta bort pannan som täcker botten på motorn.
4

Lokalisera den röda plastlocket som låg bakom pannan som du bara bort. Denna röd mössa är din radiator avtappningspluggen. Ta bort kylarlocket från toppen av kylaren och sedan placera ett uppsamlingskärl under den röda avtappningspluggen och vrid den med en tång så att kylvätskan rinna helt från kylaren. När kylmedlet har runnit, vrid avtappningspluggen att stänga av den. Var försiktig när du använder tången på avtappningspluggen som du inte knäppa pluggen bort.
5

Skjut under fordonet och leta reda på termostathuset som sitter precis ovanför oljetråget avtappningspluggen. Häll den avrunna kylvätska från tråget i en tom plastbehållare och etikett på behållaren så att du inte återanvända den utvisade kylvätska. Placera den tomma drain pan under termostathuset innan du försöker ta bort kåpan för att tillåta kylvätska från motorn rinna in i den.
6

Ta bort de 10 mm bultarna som håller termostathuset på motorblock med en metrisk hylsnyckel. Lägg inte direkt under termostathuset som kylmedel från motorn börjar rinna så fort du lossar skruvarna på höljet. Håll en handduk eller trasa med dig att rensa bort utspilld kylvätska.
7

Ta bort termostathuset från motorn och lyft den gamla termostaten ur huset. Använd en bit smärgelduk för att rengöra ansiktet på termostathuset och motorblocket där höljet är monterat från eventuellt kvarvarande packningsmaterial eller skräp.
8

Sprid ett lager av packning tätning runt ansiktet av termostathuset och plats den nya termostaten på huset, med termostat fjädern vänd ut från huset. Placera huset tillbaka på motorblocket och fäst det i blocket med bultarna.
9

Byt pannan den sitter längst ner på motorn i din Audi A4 och sedan fyller på kylaren med kylvätska och sätta tillbaka kylarlocket på kylaren. Ta träbiten från baksidan däck på din bil. Vrid motorn på och köra Audi A4 bort av bil ramper. Låt motorn gå på tomgång några minuter för att kontrollera att termostaten fungerar och sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69297.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.