Hur du ändrar termostat på en '99 Camaro V6

Om du vill att din 1999 V6 Camaro fortsätta att utföra i bäst - och jag vet att du gör - en sak du behöver göra är att se till att motorn körs vid en optimal temperatur. Kylaren motorn går, desto mer hästkrafter det kan generera. Om termostaten i din Camaro har börjat misslyckas, kan motorns driftstemperatur att råna hästkrafter från dig. En ersättare termostat är inte en dyr del att byta, och du kan byta ut det själv med bara några få verktyg och know-how som här. Saker du behöver
termostat
Box skiftnyckel
Skruvmejsel
Termostatpackning
PVC packning Maker Review Anti gripa fett
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostathuset. Den är placerad i det främre högra hörnet av insugningsröret mot framsidan av din 1999 Camaros motorrummet. Den är ansluten till den svarta radiatorn insugningsslangen vars andra ände är ansluten till toppen av kylaren. Slangen behöver inte tas bort för att byta termostaten, men det rekommenderas att du tar bort den för att göra jobbet enklare. För att ta bort slangen från huset, skruva metallbandet klämman som håller slangen till huset med en skruvmejsel.
2

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset till insugningsröret. Torka bort överblivna fettet bort skruvarna och applicera en liten mängd av anti gripa fett på gängor. Bultarna kan bli mycket varma på grund av värmen från insuget, och lägga en bit av anti-gripa fett kommer att göra det lättare att få skruvarna ut och bör förhindra skruvarnas huvuden från att bryta i framtiden.
Sida 3

Dra termostaten och termostaten packningen ur insugningsröret. Termostaten sitter på en läpp som är maskinbearbetad inuti insugningsröret, den är inte skruvas på plats. Du kan behöva en liten skrapa bort packningen. För att hålla föroreningar från att komma in i kylsystemet, se till att du inte får smuts eller bitar packning inuti insugningsröret.
4

Placera den nya termostaten i insugningsröret och plats en ny packning ovanpå det. Skruva tillbaka termostathuset på plats och sätt tillbaka kylarslangen (om du tagit bort det tidigare.) Katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69462.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.